Tyresö FF
Damer

Finalklara i Victoria Cup!!!
2019-09-05

Damlaget är efter att slagit Mälarhöjdens IK igår klara för final i Victoria Cup. Ganska Imponerande att det är tredje finalen på fyra år.

Hemmalaget inledde med 2 straffar då de ligger 2 divisioner under Tyresö FF. Den första straffen räddar Jempa Bakai och den andra sköts utanför målramen. 0-0 alltså när domaren blåser igång spelet och det var kanske inte vad hemmalaget hade hoppats på. Mälarhöjden startar dock med en hög press och fart mot Tyresö. Tyresö spelar lugnt och metodiskt och hittar luckor för att komma ur den pressen. Hörna i den 6:e minuten från vänster blir till ett inlägg från höger där MIK´s målvakt plockar ner bollen. Trots att Tyresö fortsätter att skapa mänder av chanser inledningsvis så dröjer det fram till 20:e minuten innan första målet kommer. Lina Malmborg lägger en fin pass ut till Alice Bergström på vänsterkanten. Inspel mot första stolpen där Maria Poli trycker in 0-1 i nättaket (eller var det ett självmål?). Hur som helst ganska snyggt och välförtjänt så långt i matchen. Minuten senare så fixar Lina Malmborg rutinerat en hörna från vänster. Hörnan går så småningom till Ida Bengtsson som med känslig fot lyfter in bollen till en framåtrusande Lina Malmborg. Fri med målvakten blir hon felaktigt avvinkad för offside tyvärr. Snygg variant annars. 24:e minuten och Alice Bergström kommer återigen loss på vänsterkanten. Hon slår en hård pass lågt parallellt med mållinjen där både Maria Poli och Frida Thörnqvist möter men bollen passerar båda två. Riktigt nära 0-2 där. Istället utökas ledningen i den 27:e minuten när Alice Bergström spelar ut till Frida Thörnqvist till vänster. Frida rycker sig loss och fri med målvakten placerar hon snyggt in 0-2. Mälarhöjden krigar på hårt men har svårt att skapa något riktigt farligt utan får inrikta sig på försvarsspelet. I den 30:e minuten är det dags igen när Maria Poli snappar upp en felpass från hemmalaget. Hon tar med sig bollen in i straffområdet och lägger säkert in 0-3 till höger om målvakten. Minuten senare fint spel från Tyresö. Frida Thörnqvist kommer runt på högerkanten. tar sig in i straffområdet, spelar snett bakåt till Lina Malmborg som klipper till direkt. Bra skott men mitt på målvakten. Nu är det tryck mot MIK målet och Tyresö kommer i våg efter våg. Alice Bergström bra skott i den 35:e minuten men mitt på målvakten. Maria Poli slår en djupledsboll med sin yttersida mellan backarna till Frida Thörnqvist som skjuter direkt. Fin räddning av MIK målvakten. Minuten senare så spelar Alice Bergström in till Maria Poli utanför straffområdet. Istället för att ta sig in dit vänder hon om och spelar tillbaka till Lina Malmborg som återigen provar skottlyckan men bollen smiter precis över ribban den gången. Första halvlek slutar 0-3 med total dominans av Tyresö. Mälarhöjden är dock riktigt kvicka i benen och går verkligen 100% när tillfälle ges.

Andra halvlek nu och hemmalaget får en hörna från höger. Den blir till en snabb kontring för Tyresö och Frida Thörnqvist på högerkanten. Frida spelar in till Maria Poli som skjuter i stolpen. Strax efter spelar Maria en djupledsboll till Josefine Lindberg som med härlig fart kommer fri mot målvakten. Återigen gör hon en fin benparad till hörna som rensas bort.

I den 52:a minuten gör Frida Thörnqvist 0-4 med ett distinkt skott i högra krysset efter att hon ryckt sig loss från sin bevakare på högerkanten. Fortsatt tryck mot Mälarhöjden mål. 30 minuter kvar och Victoria Isaksson slår en fantastisk pass i djupled till Frida Thörnqvist. Hon blir kapad precis utanför straffområdet och Tyresö får frispark. Hårt slagen rakt i muren. Minuten senare får vi se ett riktigt klassmål. Josefine Lindberg passar upp till Ida Bengtsson, hon passar ut till Frida Thörnqvist på högerkanten. Frida trycker sig in i straffområdet och istället för att skjuta spelar ut bollen till vänster där Alice Bergstöm följt med och kan enkelt bredsida in 0-5. Efter det målet tappar Tyresö lite i spelkvalitét. Hemmalaget fortsätter otröttligt att sätta press och det ger utdelning i den 65:e minuten när Tyresö slarvar med ett uppspel. MIK reducerar med ett välplacerat skott i krysset till 1-5. Direkt efter bra spel Tyresö. Moa Nilson Barkenheim slår en fin boll till Emelie Nygren på högerkanten. Bollen går till Kim Hedlund af Schmidt som får skottläge men bollen går över ribban. Trots att spelet vacklar lite nu för Tyresö är det ändå dem som får de hetaste lägena. Maria Poli frispelad i den 72:a minuten men nedriven precis på straffområdslinjen och får frispark. Victoria Isaksson lägger upp bollen och ser luckan till höger om muren men bollen går precis över ribban. 10 minuter kvar och många lägen för Tyresö nu. allt som oftast står MIK´s duktiga målvakt i vägen. Det dröjer till 89:e minuten innan nästa mål kommer. Lina Malmborg spelar upp bollen till Frida Thörnqvist. Hon rycker sig fri och placerar säkert in 1-6. På tilläggstid fint väggspel mellan Maria Poli och Lina Malmborg. Lina nere vid den förlängda mållinjen fintar sig förbi och kan från snäv vinkel då trycka in 1-7 precis innan domaren blåser för full tid.

Återigen stabilt försvarsspel över hela banan och massor av chanser i anfallspelet.

Stort grattis till finalplatsen där väntar sedan länge redan klara Boo FF. Matchen spelas på Boovallen men när det blir är inte 100% klart ännu.

Ny match redan på lördag kl: 14.00 då FC Djursholm kommer på besök till Tyresövallen.