Tyresö FF
Damer

Grattis Älvsjö AIK.
2019-09-15

Igår var det dags för Tyresös damlag att ta revansch för förlusten hemma mot Älvsjö AIK i förra mötet mellan dem. Älvsjö som i praktiken redan var klara för kval till Elitettan såg ändå tämligen nervösa ut inledningsvis.

Och Tyresö börjar matchen bra och sätter hög fart direkt. Redan i den 2:a minuten passar Julia Salander ut till Alice Bergström på vänsterkanten. Alice tar sig inåt i banan och avlossar ett skott som täcks förtjänstfullt av Älvsjöspelare. Tyresö fortsätter att ha bollen men Älvsjös minst sagt kompakta försvar är svårforcerat. Älvsjö som vi vet har snabba kontringar får en bra chans i den 7:e minuten när de är snabbast fram på en långboll. Jempa Bakai är dock bra med ute och rensar undan i sista sekund. Minuten senare gör hemmalaget 1-0 när bollen efter misstag från Tyresö hamnar hos Johanna Engberg i Älsvjö. Fri med Jempa Bakai gör hon inget misstag utan placerar in bollen i mål. Tyresö verkar inte alls vara berörda av det utan fortsätter att skapa lägen. Frispark i den 12:e minuten till vänster 25m från mål. Ida Ahlbom slår en väl avvägd boll mot Maria Poli´s huvud men skarven mot mål går precis utanför. Minuten senare anfall från höger. Snyggt spelat mellan Moa Nilson Barkenheim, Ida Bengtsson och Josefine Lindberg. Bollen går till Alice Bergström men skottet utanför målramen. Tyresö är det klart bättre spelande laget men hemmalaget försvarar sig väl och de riktigt heta chanserna uteblir. Älvsjö inriktar sig på långbollar som de snabba yttrarna försöker ta hand om.  30:e minuten nu och ytterst nära kvittering när  Alice Bergström kommer runt på vänsterkanten. Ner mot förlängda mållinjen och spel snettinåt bakåt till framrusande Tyresöspelare men bollen täck undan av Älvsjö på mållinjen. Halvleken går helt klart till Tyresö spelmässigt men det är hemmalaget som leder med 1-0.

Andra halvlek startar och tämligen omgående kan frispelad Älvsjöspelare utöka ledningen men Jempa Bakai gör en fin räddning. Annars är det fortsatt tryck mot Älvsjös mål men inte riktigt farligt då de flesta avsluten lämnar lite att önska. Tempot sjunker dessutom vilket gör det enklare för Älvsjö att försvara sig. Även rörelsen på planen utan boll kunde vara betydligt bättre. 60:e minuten Ida Bengtsson fantastisk djupledsboll till Frida Thörnqvist men bollen rullar iväg. 6 minuter senare bra frisparksläge Tyresö men även den bollen rensas undan. 68:e minuten miss i uppspelet hos Tyresö gör att det blir ytterligare ett friläge för Älvsjö. Återigen bra räddning Jempa Bakai i målet. Tyresö försöker och försöker mot ett vilt krigande Älvsjö som nu har ordentlig vittring på kvalplatsen till Elitettan. De sliter och kämpar och ger ingenting gratis till Tyresö som får se tiden rinna ut och inkassera en förlust mot seriesegrarna Älvsjö AIK.

Älvsjö vinner med 1-0 och det är bara att gratulera till seriesegern. Det är inte alltid det bättre spelande laget vinner och dagens match är väl bara ytterligare ett bevis på det...

Nu är ju absolut inte säsongen över för det utan redan nu på onsdag den 18 september är det SVENSKA CUPEN MATCH mot AIK hemma på vallen. Givetvis har ju alla Tyresöbor redan bokat att komma ner men de som inte kan av olika anledningar eller inte bor i kommunen kan se den här istället. https://solidsport.com/tyresoff-dam/watch/svenska-cupen-tyreso-ff-aik för endast 79:-. Matchstart 19.00