Damer

Tre poäng på Tibblevallen.
2019-09-23

Tyresö mötte Täby igår på Tibblevallen i ett småkyligt och molningt väder.

Tyresö startar bra de första minutrarna med högt tempo och fart. Lugnt passningsspel och bygger upp anfallen från backlinjen hela vägen upp. Täby som sätter hög press på Tyresö får farliga lägen när Tyresö passar fel eller tappar boll. Så den första kvarten är det hemmalaget som har de vassaste lägena. Tyresö har en bra chans att ta ledningen i den 15:e minuten när Ida Ahlbom direktskarvar vidare en pass upp till Frida Thörnqvist som stormar mot mål. Skottet smiter utanför stolpen dock.

Fint frisparksläge i den 18:e minuten några meter utanför straffområdet när Frida Thörnqvist rivits ner. Tyvärr skott rakt i muren. Istället frispark för Täby ett par minuter senare. Jempa Bakai plockar ner tämligen enkelt.

Nu börjar Tyresö öka hastigheten och passningstempot. Nära 0-1 i den 26:e minuten när Alice Bergström på vänsterkanten slår ett inlägg som målvakten tappar men som hon sen räddar i andraläget. Bra tryck nu mot Täbymålet och i den 34:e minuten blir det utdelning. Efter ett fantastiskt väggspel mellan Ida Ahlbom, Maria Poli och tillbaka till Ida så kommer hon fri i straffonmrådet och placerar snyggt in bollen i mål till 0-1.

40:e minuten nu och Frida Thörnqvist blir åter nedriven. Domaren blåser frispark till Täby? men ändrar sig efter samtal med linjedomaren och dömer frispark till Tyresö. Väl slagen av Moa Nilson Barkenheim och bollen är på väg att gå direkt in i den bortre burgavel men studar utanför. Även Lina Malmborg är nära att styra in den i mål. Halvleken slutar 0-1 och Tyresö ser ut att ha ett bra grepp på matchen..

Tyresö fortsätter andra som de slutat första och har många fina lägen inledningsvis. 48:e minuten Lina Malmborg spelar ut till Frida Thörnqvist på högerkanten. Inspel till Maria Poli som direktskjuter med bredsidan men målvakten räddar. 3 minuter senare repris när Frida Thörnqvist ryckt sig loss på högerkanten. Nytt inspel mot Mara Poli, nytt skott och ny räddning. Minuten senare nytt anfall på högerkanten. Den här gången genom Josefine Lindberg. Hon slår in en ny boll mot Maria Poli och den här gången trycker hon in 0-2 förbi målvakten. Tyresö fortsätter att trycka på och skapar fina lägen att utöka ledningen. 20 minuter kvar och regnet börjar strila ner från skyn och spelkvalitén sjunker märkbart på naturgräset. I den 74:e minuten Täbyfrispark. Bra variant där de trycker in reduceringen 1-2 men linjedomaren har vinkat för offside. Slutminut nu och Täby vänder spelet blixtsnabbt och får till ett bra skott trots att Alma Stridh gjort en fantastisk löpning defensivt och stört Täbyspelaren i skottögonblicket. Bollen går i bortre stolpen och sen i nästa stolpe och ut. Tydligt att Täby inte ska få göra några mål idag och så blir det. 3 poäng till Tyresö och sett till 90 minuter klart rättvist.

Nästa och sista seriematchen är mot P18 hemma på vallen lördagen den 28/9 kl 13.00.