Damer

Straffar avgjorde Victoria Cup!
2019-10-07
Jempa Bakai in action. Foto: Sebastian Bakai

Final i Victoria Cup och återigen är Tyresö FF där och slåss om segern. För tredje gången på 4 år skvallrar om att Tyresö FF är en förening som levererar kvalitéts spelare ihop med vinnarskallar.

I år var motståndet Boo FF och matchen gick på ett soligt Boovallen och hade lockat storpublik. Lite konstigt att det varken fanns musik under uppvärmning eller en speaker till en final i Victoria Cup.

Boo FF fick börja matchen med en bonusstraff då de ligger i en division lägre än Tyresö FF. De förvaltade den väl och leder matchen med 1-0 när domaren blåser igång matchen. Det är hemmalaget som inledningsvis börjar bäst och spelar lugnt och metodiskt. Tyresö har svårt att få igång nåt riktigt spel och det verkar lite stressigt. I den 8:e minuten frispelad Boospelare som avslutar med skott mitt på Jempa Bakai. Och Boo fortsätter att hitta spelytor och skapar halvchanser mot Tyresös mål. 11:e minuten och bra anfall från Tyresö. Frida Thilén slår en fin boll upp till Maria Poli. Hon spelar en djupledsboll upp mot Frida Thörnqvist som kommer först i en 50/50 boll mot målvakten. Bollen ut på vänsterkanten och nytt inlägg. Den här gången skopar Boo målvakten in den enkelt. Ett par minuter senare så ny chans för Tyresö men återigen är Boomålvakten där och rensar undan. Första 25 minutrarna går annars klart till hemmalaget. Inte förrän i den 28:e minuten kommer det första riktigt farliga läget för Tyresö. Frida Thörnqvist fri med målvakten som gör en fantastisk fotparad till hörna. Hörnan blir till skott från Frida Thilén som täcks till ny hörna. Även den hörnan farlig då bollen går till Sofie Thörnqvist som slår in bollen mot Frida Thörnqvists panna men nicken går utanför. Tyresö börjar nu ta över både spelet och bollinnehavet. I den 38 minuten kommer även kvitteringen. Frida Thörnqvist fintar sig in i straffområdet på högersidan. Inspel mot första stolpen där Maria Poli hårt uppvaktad kan trycka in  bollen i mål efter att fått en extra chans på retur på sitt första skott. Härligt!!

Ett par minuter senare så får Tyresö en frispark 40 meter från mål. Bollen mot Lina Malmborg som sånär kan chippa in bollen men den går utanför målramen. Slutminut nu första halvlek. Josefine Lindberg kommer in i straffområdet och får till ett bra avslut som räddas tillfälligt. Bollen till Maria Poli som för en millisekund får att bra skottläge men bollen rensas undan i sista stund. Pausvila 1-1.

Andra halvlek och Tyresö drar upp tempot direkt. Riktigt nära i 46:e minuten när Frida Thörnqvist kommer fri i straffområdet. Skottet tyvärr i burgavelns utsida. Tyresö fortsätter att skapa lägen och i den 52:a minuten riktigt nära när Ida Ahlbom slår en finfin boll in till Frida Thörnqvist i straffområdet men hinner inte riktigt fram. 63:e minuten nu och Ida Ahlbom har ett rungande skott i ribban. I stort sett bara Tyresö nu. Bra anfall från högerkanten som letar sig över till Alice Bargström på vänstern. Hon tar sig in i straffområdet men skottet går tyvärr över. Bara 15 minuter kvar nu och Boo sticker upp i lite anfall och blir stärkta av det. Riktigt nära att de även tar ledningen men bollen räddas på mållinjen innan den rensas undan. 3 minuter kvar av matchen när Frida Thörnqvist blir fälld i straffområdet. Domaren pekar på straffpunkten och vi tror alla att nu är det avgjort. Tyvärr går straffen utanför mål och fortsatt spänning i matchen. Tiden rinner ut och det blir ett straffavgörande även i år.

Glädjande nog kan vi konstatera att Boo inte gör något mer mål utan Jempa Bakai räddar de 2 sista avgörande straffarna (dessutom den sista 2ggr då hon gick för tidigt och Boo FF fick slå om den). Härliga glädjescener och ett ändå rättvist resultat sett till 90 minuter. Boo gjorde en bra match även dem och ska ha all heder åt deras spel och kämpaglöd.

Grattis till Segern i Victoria Cup och de 40.000 kronorna till föreningen!!

Nu verkar det vara slut på tävlingsmatcher för i år men ha förtröstan, snart blir det spännande matcher igen och då står Tyresös damer redo att ta sig an allt som kommer i deras väg.