Damer

Storseger mot Älta.
2019-11-17

Ja man hinner ju nästan bli lite ringrosting i skrivandet av matchreferat men igår var det äntligen dags igen för Tyresö FF´s damer när Älta IF kom på besök för en träningsmatch.

Tyresö börjar bra och sätter ett högt tempo direkt. Och i den 3:e minuten får en Ältaback bollen på handen efter att Frida Thilén slagit ett fint inlägg från högerkanten och domaren pekar på straffpunkten. Victoria Isaksson sätter den säkert förbi Ältakeepern till 1-0. Tyresö fortsätter spela fin fotboll och radar upp chanser. I den 9:e minuten får Ida Ahlbom bollen på vänsterkanten. Hon tar sig in långt ner i straffområdet och spelar bollen mot Frida Thilén som på direktskott trycker in 2-0. Riktigt snyggt mål. 5 minuter senare så är det nära en repris men den här gången räddar Ältamålvakten. I den 17:e minuten får Frida Thilén bollen lite gratis från ett motlägg och kan i öppet mål rulla in sitt andra för dagen. Frida Thilén som för dagen spelar forward är på riktigt spelhumör och är nära att även göra 4-0 i den 20:e minuten när hon blir frispelad via en djupledsboll av Lina Malmborg men Ältamålvakten gör en fin rädding till hörna. Hörnan från höger går lite fram och tillbaka i straffområdet innan den letar sig ut till Frida Thilén men skottet gör över. 25:e minuten och fortsatt Tyresö dominans. Älta får inrikta sig på försvar i princip hela tiden mot hemmalaget som trycker på bra. I den 27 minuten snappar Lina Malmborg upp en lång boll från Moa Nilson Barkenheim. Snygg nedtagning, vinner närkampen mot Ältabacken tar sig sen förbi målvakten och rullar behärskat in 4-0. I den 33:e minuten fint spel från gästerna och sånär att de kommer runt på sin högerkant men Alma Stridh gör ett fantastisk jobb och det resulterar i inspark för Tyresö. När Domaren blåser för halvtid är ställningen fortsatt 4-0 men med alla chanser så borde det kanske varit ännu större ledning.

I den andra halvleken fortsätter hemmalaget med sitt spel från den första och skapar lägen omgående. Älta försvarar sig dock bra och när Tyresö tvekar så är de där och kan reda ut situationerna. 50:e minuten och fantastiskt väggspel mellan Ida Ahlbom och Frida Thilén. Ida klackar bollen genom Ältas backlinje och Frida Thilén får fritt läge. Bra räddning av målvakten. Det dröjer fram till den 63:e minuten innan nästa mål kommer. På en Tyresöhörna från höger går bollen ut mot...ja givetvis Frida Thilén igen som trycker iväg ett av sina beryktade skott som är helt otagbart för målvakten till 5-0. Riktigt snyggt.

2 minuter senare ringer det igen. Provspelande Leila Baiche får en fin pass genom Ältas backlinje och lungt och säkert sätter hon 6-0. Kul!

Nu har även en spelare från damjuniortruppen fått komma in. Sara Sabrin Harki född 03 får en fin pass från Frida Thilén när hon fri med målvakten osjälviskt spelar ut till Sara som enkelt kan bredsida in 7-0. Minuten senare bra offensiv framfart av Alma Stridh som blir till skott på retur och där dyker Sara Sabrin Harki återigen fram och trycker från nära håll in 8-0. Det blir även slutresultatet men ska sanningen fram så borde det nog blivit ännu större siffror. I slutet av matchen blir tyvärr Frida Thilén skadad och fick bäras av planen. Vi hoppas på snabb läkning, du kommer behövas nästa år.

Det var kul att återigen se en match med damerna och det tror jag nog den ganska stora publikmassan håller med om. Kul att se nya spelare ta för sig och även spelare som förra året inte fått så mycket speltid p.g.a skador visa att de blir att räkna med kommande säsong.

Nästa träningsmatch blir på torsdag. Grimsta IP mot Elitettanlaget BP som gäller. Matchstart 19.00.