Damer

Seger mot Segeltorp
2020-02-16 12:10

Igår var det dags för årets andra träningsmatch och motståndet för dagen var div 2 laget Segeltorps IF.

En match med lite lugnare tempo än senast mot Enskede. Efter en lite trevande start och där lagen känner på varandra lite kan Tyresö ta ledningen med 1-0 i den 5:e minuten. Bollen ut till Ida Ahlbom på vänsterkanten från Ida Bengtsson. Inspel i straffområdet där Alice Bergström dyker upp och placerar snyggt in bollen i mål. Efter målet är det hemmalaget som har mest boll och för matchen. I den 9:e minuten är det nära ett snyggt solomål av Alice Bergström men efter att ha fintat sig förbi 3-4 spelare så rinner bollen iväg för långt precis innan avslut.

Gästerna krigar på bra och försvarar sig väl. I den 13:e minuten lite FÖR väl och domaren pekar på straffpunkten när Alice Bergström blir bryskt fälld. Moa Nilson Barkenheim är säkerheten själv och trycker in 2-0 förbi Segeltorp målvakten. Tyresö fortsätter att trycka på och de halvchanser som gästerna får är på slarviga uppspel eller farliga felpass. Dock aldrig nån riktigt farlig målchans. Olivia Nyberg Carlsson ökar på till 3-0 i den 24:e minuten snyggt framspelad av Alice Bergström. Målet föregicks av ett riktigt fint anfall där många spelare var inblandade. Tyresö har många hörnor i den första halvleken och på en av dem i den 29:e minuten går bollen upp till Julia Salander men skottet täcks förtjänstfullt av Segeltorpspelare till ny hörna. Bra tryck nu mot Segeltorpsmålet och chanserna avlöser varandra. I den 34:e minuten och efter långt anfall på Segeltorps planhalva blir det ändå en kontring på högerkanten för gästerna. Jempa Bakai som inte haft mycket att göra är ändå vaken och är långt ute och rensar i sista sekund. Ett par minuter senare utökas ledningen till 4-0 och återigen är det Alice Bergström som serverar Olivia Nyberg Carlsson. Riktigt snyggt!

Andra halvlek och Tyresö trummar på som från första halvlek. Emmy Wigren tar sig igenom flera motståndare och spelar en fin djupledsboll genom Segeltorpförsvaret till Olivia Nyberg Carlsson men bollen rullar lite för långt och ut över kortlinjen. Gästerna inriktar sig helt och hållet på försvarsspel nu och gör det bra. Ida Ahlbom för ett bra skottläge i den 56:e minuten då hon tar sig in i straffområdet men skottet går rakt på målvakten.

Tyresö gör ett byte i den 65:e minuten och vi får se 3 nya egna produkter göra debut i damlaget. Elsa Bengtsson, Linnéa Stridsberg och Ella Bergström. 3 spelare som inte visar nån som helst nervositet utan är välutbildade fotbollspelare och kommer in som om de aldrig gjort annat. Riktigt kul att se.

Tyresö har några bra chanser att utöka ledningen i den andra halvleken men det blir mer och mer stillastående spel ju längre matchen lider. Det gör det enkelt för gästerna att försvara sig. Det blir heller inga fler mål och Tyresö vinner matchen med 4-0. Båda lagen kämpade ändå på bra matchen igenom men det märktes tydligt att Tyresö var bättre.

Ny match nästa helg.

Verkar vara bortamatch i Uppsala på lördag kl 15.00 men fortfarande lite oklart var den spelas? Matchen uppdateras säkert på hemsidan under veckan. =)