2020-02-23 11:20

I ett minst sagt båsigt väder som dessutom bjöd på sol regn och hagel så var det igår dags för Tyresö FF´s damer att spela en träningsmatch mot Gamla Uppsala SK ( GUSK ) på Lötens IP.

Tyresö som fått lite avhopp fick återigen kalla in några av de duktiga juniorerna till match. Sara Frigren, Elsa Bengtsson och Linnéa Stridsberg.

Dessutom fick vi se en ny spelare som varit och provtränat får Tyresö några ggr visa upp sig. Biljana Sadiku.

Tyresö börjar matchen bra och med en kraftig motvind spelar de sig metodiskt fram. Resulterar till en frispark för Tyresö i den 5:e minuten där vänsterfotade Biljana Sadiku trycker iväg bollen precis över ribban. Det märks att motståndet idag är lite rejälare och mer fysiska än de tidigare träningsmatcherna i år. GUSK spelar med bra självförtroende och hittar varandra väl på planen. I den 10:e minuten riktigt fin anfall av Tyresö. Josefine Lindberg slår en bra boll upp till Julia Salander centralt i banan, hon spelar vidare i djupled till Alice Bergström som tar sig förbi sin bevakare och får iväg ett skott men mitt på GUSK målvakten.

Ett par minuter senare ett friläge för hemmalaget men där gör Jempa Bakai göra en fin fotparad till hörna som blir ofarlig. Det är en jämn och bra start på matchen. 2 lag som vill spela fin fotboll. Det är dock svårt i det vädret som råder. Jempa Bakai slår på ett bakåtpass i den 17:e minuten  bollen långt upp som sånär blir till ett bra läge för Alice Bergström men bollen rinner iväg till inkast. Nästa farliga läge är när GUSK spelare kommer fri på högerkanten men Moa Nilson Barkenheim jobbar fantastiskt bra och avslutet blir till inspark. 25 minuter in i matchen och hemmalaget har mer och mer boll på Tyresös planhalva. Litet slarv i försvarsspelet blir till avslut för GUSK, Jempa Bakai räddar första skottet men på returen bredsidar de säkert in ledningen 1-0.

Det är en tuff match och det tillåts en hel del.  En situation där Tyresö kanske borde haft en frispark blir istället till en frispark för GUSK. Inspel i straffområdet och nick i mål till 2-0 för hemmalaget.  Tyresö deppar inte ihop för det utan fortsätter att spela boll. Minuten efter 2-0 målet bra chans för Tyresö när Alice Bergström tråcklar sig förbi några spelare på vänsterkanten, spelar ut till Emelie Nygren på högern, skott över. 5 minuter kvar och vi får se flera bra anfall från vänsterkanten men där Tyresö inte riktigt är heta nog och de riktigt farliga lägena uteblir. Paus nu och underläge 2-0 där det så här långt varit spelmässigt en ganska jämn match men där hemmalaget gjort målen och kanske haft fler lägen än Tyresö att göra fler mål.

I den 50 minuten får hemmalaget en minst sagt billig straff när inbytta målvakten Karolina Sundberg räddar ett friläge och spelaren faller efteråt. Straffen slås dock högt över och fortsatt 2-0 ledning för GUSK. Det är fortsatt tufft och grinigt på planen och det tillåts en hel del. Ofta svårt från läktaren att veta vilket håll domaren ska peka åt när han väl blåser i pipan. I den 66:e minuten gör hemmalaget 3-0 snyggt forcerat från högerkanten. Kvarten kvar och Tyresö kämpar och sliter. Fler fina anfall på vänsterkanten och inspel från Linnéa Stridsberg som kommit in. Inget riktigt farligt läge dock. Ett par minuter senare kommer Elsa Bengtsson loss på högerkanten. Inspelet blir till ett skott som målvakten tar. Bra period nu från Tyresö. Sara Frigren spelar ut till Ida Ahlbom på högerkanten som väggspelar med Josefine Lindberg. Bollen rinner tyvärr ut över kortlinjen därefter. Gusk som börjat tröttna nu kommer ändå till ett fint avslut i den 85:e minuten men där bollen tar i ribban. Slutminut och sånär att Tyresö kan göra ett mål när Elsa Bengtsson blir frispelad i straffområdet. Målvakten gör sig stor och kan förhindra att det blir några Tyresömål idag och hemmalaget vinner med 3-0.

Bra avslutning av Tyresö men det hjälpte inte mot ett väl spelande GUSK som säkert blir att räkna med i Norra div 1. Tyresö vägde lite för lätt idag och kom aldrig till några riktigt heta målchanser egentligen. Bra träningsmatch ändå där man får känna på ett hårt och fysiskt motstånd.

Nästa match är mot Newroz FC i VICTORIA CUP.

Spelas onsdagen den 4/3 kl 19.00 på Bredängs BP.