Damer

Äntligen dags för seriepremiär!
2021-06-06 19:33

Äntligen äntligen var det dags för match igen för Tyresös damer. Premiär och svår bortamatch mot Boo FF och de flesta undrade nog hur status var på de bägge lagen då inga träningsmatcher varit möjliga innan.

Tyresö börjar bäst och skapar en hörna från vänster redan i den första minuten. Bollen boxas bort och när returen slås in så rensas även den undan. Boo kommer i en farlig kontring några minuter senare men Alva Lodén gör en kanonbrytning och vänder spelet snabbt. Ida Ahlbom och Sosso Andersson bjuder på ett snyggt väggspel men Boo målvakten hinner precis ut och avvärjer.

Högt tempo och spelet går fram och tillbaka. Boo får ett jätteläge i den 5:e minuten med inspel från höger till frispelad Boospelare inne i målområdet. Jempa Bakai är bra med och kan knipa bollen.

Boo får sen en hörna i den 7:e minuten från vänster. Bra slagen och snygg nick till 1-0 för hemmalaget. Minuten senare härligt anfall av Tyresö på vänsterkanten. Inspel centralt och bakåtpass till Sara Frigren som trycker iväg ett skott som tyvärr går över ribban. Tyresö trycker på. Långskott Alva Lodén mitt på målvakten. Boo kontring i den 19:e minuten på högerkanten, skott över. Hörna Boo minuten senare. Spelas tillbaka för inlägg som Jempa Bakai plockar ner och startar en snabb kontring som blir till Tyresöhörna från höger. Långt slagen till Josefine Lindberg som slår tillbaka mot bortre stolpen men då rensas bollen unden. Boo har riktigt snabba yttrar som ofta får de bollarna de vill ha och det skapar lite problem för Tyresös backlinje. I 24:e minuten ytterligare ett sånt läge men Moa Nilson Barkenheim täcker ut till ny hörna för Boo. Ny nick från Boo men bollen rensas ut över långsidan.

Ida Bengtsson provar skottlyckan i den 26:e minuten men Boo målvakten gör en fin räddning. Mer Tyresö nu igen. Bra spel från sida till sida sen bollen in till Alva Lodén som spelar fram till Ida Bengtsson centralt som utanför straffområdet drar iväg ett nytt skott men ny räddning av Boo målvakten.

30:e minuten och slarv i Tyresös backlinje gör att Boo får ett bra läge att utöka ledningen men bollen rensas bort till inkast för hemmalaget.  Moa Nilson Barkenheim driver med sig bollen upp i banan några minuter senare. Passar upp till Ida Ahlbom som försöker komma loss på vänsterkanten men lyckas bara få med sig en hörna som tyvärr inte blir nåt av. Nytt bra spel på vänsterkanten strax efter. Djupledsboll till Ida Bengtsson som får ett nytt bra läge men det blir ytterligare en bra räddning av målvakten.

Fortsatt bra spel av Tyresö. Som nu även kvitterar men linjedomaren har vinkat för offside.

Tyresö trycker på och sätter högre press nu som skapar problem för Boo. Slutminut nu i första halvlek och en liten miss i backlinjen gör att Boo får ytterligare en gratischans men Boo spelaren verkar inte vilja skjuta med vänstern och Frida Thilén kan reparera misstaget och reder ut situationen.

En bra första halvlek där spelet var över förväntan. Boo spelar lugnt och satsar på kontringar på sina snabba yttrar. Tyresö spelar bra men saknar den där sista biten för att få in bollen.

Andra halvlek och efter ett par minuter kommer Ida Ahlbom in i straffområdet och blir bryskt fälld. Domaren friar och ger Ida gult kort då hon kanske hade en åsikt om den situationen.

Minuten senare hörna för Tyresö från vänster. Blir till kontring för Boo men Ida Ahlbom jobbar förtjänstfullt hem och rensar undan.

Det är mycket kamp där ute i den gassande solen. Spelet går lite fram och tillbaka. I den 57:e minuten kommer så till slut kvitteringen. Sara Frigren spelar ut bollen till Leila Baiche som tar sig förbi sin bevakare och spelar in bollen snett bakåt mot straffpunkten. Sosso Andersson släpper bollen förbi sig till Ida Ahlbom som trycker upp bollen i nättaket till 1-1. Nu tar Tyresö över mer och mer. 60 :e minuten nu och nytt snyggt anfall som resulterar i hörna från höger. Bollen går mot bortre där Josefine Lindberg står men hennes nick går tyvärr över ribban.

I den 64:e minuten får Boo en frispark långt ute på högerkanten. Väl slagen mot bortre delen och ny nick och ledning 2-1 för hemmlaget. Kalldusch då det varit Tyresö som haft trycket mest i andra halvlek.

Jennifer Egelryd har kommit in i andra halvlek och fyller på med bra energi i Tyresö. Hon lyfter fram en fin boll över Boo´s backlinje till Ida Ahlbom som tyvärr träffar bollen med smalbenet och den rinner över kortlinjen. Samma minut. Bollen ut till Leila Baiche på högerkanten. Hon slår en hård låg boll mot Jennifer Egelryd men målvakten hinner emellan och håller bollen. Mer Tyresö. Alva Lodén provar skott, målvakt klarar. 75:e minuten och Ida Ahlbom blir frispelad mot målvakten som får göra en ny jätteräddning!

Tyresö byter in Elsa Bengtsson och Ella Bergström.  I 82:a minuten provar Elsa ett distansskott som sånär letar sig in i bortre krysset men utanför.  Tyresö ökar trycket ytterligare och flyttar upp Frida Thilén i anfallet. Riktigt farlig hörna från vänster som blir till ny hörna som rensas undan. Bara minuter kvar nu och Frida Thilén får till ett bra skott som målvakten tippar till ny hörna. Bra slagen och sånär att bollen letar sig in men tar i stolpen innan den rensas undan igen.

92:a minuten och Ida Bengtsson blir neddragen i straffområdet och borde haft straff men domaren friar ytterligare en gång.

Tiden rinner ut och Boo FF vinner matchen med 2-1. De spelade smart då de fick ta ledningen 2 gånger och satsade på kontringar och var riktigt farliga på de fasta situationerna.

Tyresö spelade bra och borde nog haft minst 1 straff men det är domaren som dömer och är ju betydligt närmare situationen än vi på läktaren.

Nya tag på Tisdag då det är dags för ny borta match. Den här gången i Norrköping då Smedby AIS står för motståndet.