TYRESÖ FF SEGER ÖVER SMEDBY AIS!
2021-06-08 22:45

Pro Zero Arena är namnet på arenan Smedby AIS spelar på och dit var vi ett tappert gäng från Tyresö som hade begett sig. Härlig sommarkväll i strålande sol och härligare skulle den bli...

Lite skador och sjukdomar ändrade om lite i startuppställningen från premiärmatchen i lördags.

Smedby sätter hög fart direkt och är nära att ta ledningen redan i 2:a matchminuten då de rinner igenom Tyresös backlinje på högerkanten men skottet går utanför.

Minuten senare provar Elsa Bromé skottlyckan men bollen smiter över ribban. SAIS börjar som sagt matchen bra och har flera farliga lägen inledningsvis men efter ca 10 minuter börjar det bli mer spel på deras planhalva istället. Dock vinner hemmalaget de flesta närkomperna fortfarande. Offensiv frispark för Tyresö som Sara Frigren förvaltar men den nickas undan till inkast.

Efter 15 minuter börjar även Tyresö att gå in ordentligt i närkamperna och börjar vinna dem dessutom. Det är tufft därute och det smäller på bra. Inget av lagen viker ner sig. 23 minuten nu och Jempa Bakai i målet kommer långt ut och rensar undan bollen där det annars blivit ett friläge för hemmalaget. Inget direkt skönspel från nåt av lagen men det är mycket kamp.

Jempa Bakai får göra en kanonräddning på frispelad SAIS spelare i 26 :e minuten.

Tyresö har svårt att komma till avslut så här långt i matchen och SAIS kommer till farligare lägen. Efter 30 minuter börjar så spelet sitta även för Tyresö och bollen är mer och mer på SAIS planhalva. Det blir en SAIS kontring i den 32 minuten som blir till inkast efter förtjänstfull jobb av Josefine Lindberg. Inkastet skarvar vidare och Jempa Bakai får sträcka sig längre än hon nånsin varit för att lyckas tippa undan bollen.  2 minuter senare får Sosso Anderson dubbla chanser efter att Ida Ahlbom serverat en djupledsboll men inget mål den gången.

Mer Tyresö nu och vänster hörna i den 35:e minuten. Josefine Lindberg kommer högst men bollen rinner över kortlinjen till ny hörna från höger. Frida Thilén högst denna gång men som sen rensas bort. Elsa Bromé testar nytt skott men utanför.

I den 37:e minuten kommer 0-1 till Tyresö då Ida Bengtsson spelat ut till Leila Baiche. Bollen går sen ut till Sara Frigren som med höger yttersida trycker in en kanon vid stolproten. Snyggt och väldigt skönt.

SAIS försöker svara omgående och skapar lite tryck men inget som skapar några större bekymmer för Tyresös eminenta försvar utan Tyresö går till pausvila men en 0-1 ledning.

SAIS började bäst men Tyresö tog över spelet mer och mer ju längre halvleken gick. Men det kommer krävas mer för att ro den här matchen i hamn.

Andra halvlek och SAIS trycker på direkt och skapar en hörna från vänster. Men nej domaren tycker annorlunda och dömer inspark som tur är.  Efter det är det mest Tyresö igen. Sosso Andersson tar emot bollen och spelar tillbaka till Ida Bengtsson som trycker iväg ett bra skott...i RIBBAN!

Minuten senare skottläge för Sosso Andersson på högerkanten men utanför. I 49:e minuten farlig frispark SAIS på vänsterkanten men skottet går över. 2 minuter senare får Tyresö en hörna från höger. Den blir lång och går till Ida Bengtsson som driver med sig bollen mot högerkanten, fintar sig förbi några spelare, ner mot kortlinjen, spelar snett inåt bakt till Josefine Lindberg som trycker in ett stenhårt skott i krysset till 0-2. Fantastiskt snyggt!!!

Tyresö spelar bra nu och fortsätter att skapa fina lägen. I den 58:e minuten är det dags igen. Elsa Bromé spelar bollen mellan SAIS backar till Ida Ahlbom som rycker in i straffområdet och spelar in till en helt fristående Sosso Anderson som enkelt kan bredsida in 0-3 förbi SAIS keepern.

Tyresö kontrollerar matchen nu men det är fortsatt tufft där ute på planen. Det får inte minst Sosso Andersson befara. 71:a minuten en SAIS hörna från höger som Tyresö inte får bort och reduceringen är ett faktum till 1-3. Elsa Bengtsson som kommit in får sånär en djupledsboll av Ida Ahlbom men det blir en kontring istället. Ida Ahlbom och Ida Bengtsson jobbar förtjänstfullt tillbaka och reder ut situationen. Det blir en riktigt farlig SAIS chans i den 78:e minuten även det på hörna men bollen rensas undan.

Ida Bengtsson som växt till planens gigant snor åt sig bollen strax efter. Högt upp på SAIS planhalva och provar skottlyckan men utanför tyvärr. Även Leila Baiche provar skott ett par minuter senare men över. Riktigt farlig kontring SAIS  efter det men Frida Thilén visar musklerna och att idag kommer ingen förbi där.

Tyresö visar upp ett fortsatt fint spel nu när det bara återstår 5 minuter. Ida Bengtsson drar på sig ett gult kort i 90:e minuten och det blir frispark SAIS. Inspelet skopas säkert in av Jempa Bakai i mål. Matchen är slut och Tyresö tar en härlig seger med 1-3 och inkasserar 3 härliga poäng. En riktig lagseger där det krävdes både hjärta och mod mot ett bra starkt Smedby AIS.

Nu ser vi fram emot nästa match som faktiskt även det är en bortamatch och då mot Dalhem IF på Gotland.