Målkalas och 6 målgörare i hemmapremiären.
2021-06-20 21:50
6 glada målgörare

Hemmapremiär för Tyresö FF 2021 och motståndet i lördags var nykomlingen IK Viljan. Ibland kan det vara svårt att veta hur bra och vilken spelstil nykomlingar har.

Jennifer Egelryd visar iallafall direkt i en närkamp att gästerna skulle få det jobbigt idag. I den 5:e minuten fintar sig Leila Baiche förbi på högerkanten. Spelar tillbaka till Josefine Lindberg som slår ett bra inlägg men som de flesta tror kommer nickas undan men går över till en lätt överrumplad Jennifer Egelryd och skottet blir mer som en bakåtpass. Minuten senare skulle hon revanschera sig.

Emelie Nygren kommer loss på vänsterkanten. Perfekt inlägg mot Jennifer Egelryd som säkert bredsidar in 1-0 för Tyresö. Hemmalaget vill ha mer och trycker på. 13:e minuten och Clara Andersson slår en fin pass upp till Jennifer Egelryd som slår en boll i djupled till Emelie Nygren men tyvärr offside. 2 minuter senare en vänsterhörna för Tyresö som blir till en högerhörna som blir till en vänsterhörna igen. Alva Lodén slår en perfekt boll till Frida Thilén som ostörd kan pricknicka in 2-0.

I den 21:a minuten otroligt när 3-0 när Leila Baiche får en fin djupledsboll av Ida Bengtsson. In i straffområdet och bra skott och bra räddning men retur som går tillbaka till Leila och nytt skott och ny räddning och ny retur som går till Jennifer Egelryd som med vänstern försöker placera in bollen men tyvärr utanför.

I den 24 minuten kommer första riktiga anfallet från gästerna. Tyresös försvar är dock väl samlat och spelar sig snyggt ur situationen med hjälp av Jempa Bakai i målet. 5 minuter senare kommer 3:an. Ny fin djupledsboll av Jennifer Egelryd till vindsnabbe Leila Baiche som tar sig in i straffområdet och lossar en kanon rakt upp i närmaste krysset. Riktigt snyggt.

Tyresö är klasser bättre. Bra rörelse och det finns alltid nån som är spelbar som vill ha boll. I den 37:e minuten vinner Ida Bengtsson bollen på vänsterkanten. Hon tar sig in i straffområdet och serverar Jennifer Egelryd en smörpass som hon återigen bara kan sätta bredsidan till och vi har 4-0. Det är även ställningen när lagen går till pausvilan. Det har varit total Tyresödominns så här långt in i matchen.

Tyresö verkar ha bestämt sig i paus att inte ge gästerna en chans att komma in i matchen utan fortsätter som den första halvleken slutade. 48:e minuten och hörna för Tyresö från höger. Hörnan är nära att gå in direkt men hamnar hon Jennifer Egelryd som nickar tillbaka bollen mot Moa Nilson Barkenheim men nicken går tyvärr utanför. Ett par minuter senare ny hörna. Bollen går lågt men långt till Elsa Bromé som slår in bollen igen till Leila Baiche som provar skott...över.

IK Viljan börjar nu sätta lite högre press på Tyresö och spelet bedarrar något efter 55 minuter. Kontring av gästerna på högerkanten. Inspel till Tyresös straffområde men där kan Jempa Bakai lugnt och säkert ta hand om bollen. Minuten senare skarvar Emelie Nygren fram en fin boll till Ida Bengtsson som rycker sig fri. Där gör hon inget misstag utan rullar in 5-0 till Tyresö.

30 minuter kvar och Tyresö tar över spelet totalt igen. De kommer i våg efter våg och gästerna får slita hårt i värmen. I den 74 :e minuten fantastiskt spel mellan Id Ahlbom, Ida Bengtsson och Josefine Lindberg. Bollen till Jennifer Egelryd som i princip blir fri men IK Viljans målvakt gör en jätteräddning.

2 minuter senare slår Ida Bengtsson en djupledsboll genom gästernas backlinje som friställer Ida Ahlbom. Inne i straffområdet rullar hon säkert in 6-0. Alva Lodén vinner bollen mitt på gästernas planhalva i den 82 minuten. Hon tar några steg fram och avlossar ett skott som letar sig in vid bortre stolpen till 7-0 för Tyresö.

Bara minuter kvar av ordinarie tid och Tyresö fortsätter spela som om det fortfarande står 0-0 på resultattavlan. På stopptid fastställer Ida Bengtsson slutresultatet 8-0 när hon från 20 meter trycker iväg ett skott som letar sig in vid stolpen likt det skott som Alva Lodén nyss gjort.

Tyresö vinner matchen mot IK Viljan som inte hade så mycket att sätta emot Tyresö idag som var på ett riktigt spelhumör.

Tack för en härlig match.

Nu väntar Sätra SK bort på onsdag. Sätra BP1 kl 20.00. Man får helt enkelt se slutet av Sverige-Polen matchen från Sätras läktare.