Tuff match mot Sätra SK.
2021-06-24 12:41
Sara Frigren in action. Foto: @kbrome

Som alltid mot Sätra SK var nog alla övertygade om att det skulle bli en hård och tuff kamp på Sätra BP igår. Och förväntningarna infriades kan man väl lugnt säga.

Hemmalaget visar omgående att de var fast beslutna att Tyresö skulle få en jobbig kväll. Sätter hög press och låter inte Tyresö få utrymme för sitt spel på den trånga fotbollsplanen. Slarv i backlinjen i 4:e minuten ger Sätra en bra chans men Ella Bergström reder ut till hörna från höger. Moa Nilson Barkenheim blir liggandes på den slagna hörnan men repar sig snabbt och fortsätter matchen.

Minuten senare kommer Ida Ahlbom runt på kanten, tar sig in i straffområdet spelar in till Jennifer Egelryd som skjuter direkt men en fantastisk räddning från Sätramålvakten stoppar Tyresö att ta ledningen.

Spelet vänder snabbt och Sätra har en bra chans i straffområdet direkt efter men Josefine Lindberg, spelar sig ur situationen ihop med Moa Nilson Barkenheim, Frida Thilén och Jempa Bakai.

Chanserna avlöser varrandra. Tempot är högt och närkamperna hårda. I den 15:e minuten tror vi att domaren blåst frispark för Tyresö men istället har han hittat nåt som ingen annan såg och dömer straff för hemmalaget. Bra slagen men Jempa Bakai gör en kanonräddning. Alltjämt 0-0.

Ett par minuter senare tycks det som att bollen gått ut över kortlinjen och spelarna stannar till lite men ingen action från domarna och spelet fortsätter. Boll in i straffområdet och efter ett par försök så trycker Sätra in 1-0.

Tyresö fortsätter att kriga och försöker hitta sitt spel. Får en frispark 20m från mål men Ida Ahlbom trycker bollen över ribban. Fortsatt med chanser åt båda håll.

25:e minuten och Tyresö får en frispark när Josefine Lindberg blir fälld. Snabb boll till Ella Bergström som lirar bollen till Ida Ahlbom på vänsterkanten. Inspelet blir lite för nära målvakten som plockar in bollen. Bra Tyresö period nu.

Ida Bengtsson tar sig fram i mitten av planen. Bra pass till Ida Ahlbom som sånär kommer loss men bollen rensas undan i sista stund. Det är riktigt tufft ute på planen. Gult kort till Sätraspelare i den 33 minuten. Kanonfint anfall Tyresö direkt efter. Boll upp mot Jennifer Egelryd som suger in bollen och spelar tillbaka till Sara Frigren som lossar stora kanonen men tyvärr mitt på målvakten.

Men kvitteringen kommer i den 36 minuten. Ida Ahlbom håller sig framme vid den bortre stolpen efter fint förarbete av Leila Baiche och Jennifer Egelryd.

Speltempot är fortsatt högt. Sätra hörna från vänster. Sätra biter sig kvar på Tyresös planhalva som har det svårt att spela sig ut Sätras press.  42:a minuten och snabb Sätra kontring på högerkanten. Bra skott men jätteräddning av Jempa Bakai som får hjälp av Moa Nilson Barkenheim att rensa undan bollen sen. Slutminut och boll upp till Jennifer Egelryd på vänsterkanten. Inspel som tar på handen i straffområdet på Sätraspelare men domaren friar. Paus 1-1

Andra halvlek och Tyresö börjar den riktigt bra. Spelar bollen snabbare mellan sig. I den 50:e minuten kanonläga att ta ledningen för Tyresö. Josefine Lindberg spelar upp till Jennifer Egelryd om frispelar Ida Ahlbom som försöker runda målvakten men hon är med på noterna och kniper bollen. Mer Tyresö ett par minuter senare när Leila Baiche kommer runt på högerkanten. Inspel men ingen medspelare har hunnit med upp. Minuten senare Sätraanfall på högerkanten. Nytt bra skott och ny fin räddning av Jempa Bakai. Annars är det Tyresö som har lite mer boll och det känns som att nästa mål kommer att vara deras i nuläget. Sätra är dock blixtsnabba i sina kontringar och fyller på bra i anfallen när tillfälle ges.

68:e minuten nu och Tyresö hörna från vänster. Bollen nickas bort men kommer tillbaka och mot Ida Ahlbom. Men istället tar Ida Bengtsson bollen och trycker iväg ett skott men bra räddning av Sätra keepern.

Nu börjar Sätra komma mer in i matchen igen. Kommer i attack efter attack och Tyresös backar får jobba hårt idag. Dessutom tappar Tyresö lite i speluppbyggnaden och många pass går till Sätraspelare eller blir för lösa helt enkelt. Kvart kvar nu av ordinarie matchtid. Slarv i uppspelet blir till farlig Sätrachans men ny räddning av Jempa Bakai.

80:e minuten och Sätra fortsätter med sitt tuffa spel och hårda press. En press som man kanske hade trott skulle avta något ju längre matchen led men de jobbar kopiöst.

Elsa Bengtssom kommer loss på vänsterkanten i den 83:e minuten. Pass till Jennifer Egelryd i straffområdet men bollen rensas undan till inkast. Minuten senare jättechans för hemmalaget. Sätra kommer på högerkanten. Hårt inspel mot framrusande Sätraspelare men återigen är Jempa där och bryter bollbanan med foten. Ny chans Sätra strax efter. Inspel på nytt från högerkanten. Direktskott över ribban.

Slutminuter och Tyresö försöker verkligen att komma till några avslutande chanser men matchen slutar 1-1 och enligt mitt tycke så spelade Tyresö kanske bättre fotboll men sett till klara målchanser så kanske Sätra var närmare en seger än Tyresö. En händelserik och fartfylld match.

Ny chans till seger nästa onsdag 30/6 när Segeltorps IF kommer på besök till Tyresövallen. Matchtid 20.00.