Seger över Segeltorp.
2021-07-01 11:59
2 målsskytten Ida Ahlbom. Foto: @kbrome

Kylslagen kväll och Segeltorps IF är på besök på Tyresövallen.

Tyresö startar klart bäst och trycker på direkt mot gästernas mål. Ida Bengtsson fin boll ut mot Ida Ahlbom på vänsterkanten. Inlägg mot Jennifer Egelryd och bollen går tillbaka till Ida Ahlbom som provar skott. Skottet blir lite missriktat tyvärr.

Minuter senare blir tyvärr Sara frigren skadad och tvingas utgå pga stukad fot. Elsa Bromé får hoppa in istället. Flera bra lägen nu för Tyresö. Ida Bengtsson får bra skottläge i 9:e minuten men bollen tar i magen på offrande Segeltorpspelare. Fortsatt tryck mot Segeltorps mål. De riktigt farliga avsluten är inte riktigt där så långt in i matchen. Dock är bollen konstant på Segeltorps planhalva. I den 17 minuten kommer utdelningen. Ida Bengtsson fin djupledsboll till Ida Ahlbom som tar sig in i straffområdet och skjuter vid första stolpen och 1-0 ledning.  Ett par minuter senare nära att Ida Ahlbom gör sitt andra mål när hon rycker sig in i straffområdet från vänster igen. Bra skott men målvakten räddar.

30:e minuten och fortsatt spel på gästernas planhalva. Mittfältet domineras av Tyresö som inte ger gästerna nån möjlighet att komma till anfall mot Tyresös mål. Clara Andersson fintar sig fram från sin backposition ända in i straffområdet i 31:a minuten. En bra action som resulterar i en hörna från vänster. Tyvärr resultatlös.

5 minuter kvar och nu kommer Segeltorp till anfall för första gången. Inspel från höger men Tyresös backlinje spelar lugn och säkert och tar enkelt bollen och spelar sig ur situationen. Strax därefter kommer 2-0. Ida Ahlbom spelar från vänsterkanten in till Alva Lodén som spelar igenom backlinjen till Ida Bengtsson som springit sig fri och placerar snyggt in bollen vid bortre stolpen. Mönsteranfall.

På tilläggstid i första halvlek kommer även 3:an. Ida Ahlbom igen efter snyggt förarbete av Emelie Nygren, Jennifer Egelryd och Ida Bengtsson.

Andra halvlek fortsätter som den första. Josefine Lindberg slår ett inlägg mot Emelie Nygren i straffområdet. Bollen till hörna. Hörnan går långt mot Ida Bengtsson som slår in den igen men rensas sen bort. 50:e minuten och Emelie Nygren kommer på högerkanten och slår in en fin pass till Alva Lodén som tar enot, vänder bort och placerar snyggt in 4-0 invid stolpen. Riktigt snyggt!

Efter det här sjunker spelkvaliteten något. Mycket felpass och snedsparkar. På en snygg annorlunda hörnvariant i den 57:e minuten kommer även reduceringen för Segeltorp till 4-1. Ett par minuter senare är de på gång igen via en nickskarv men bollen rinner över kortlinjen. Nu är det gästerna som skapar mest. Ny farlig chans i den 62:a minuten för Segeltorp. Clara Andersson reder ut.

Tyresökontring ett par minuter senare. Ida Ahlbom inlägg från vänster mot Jennifer Egelryd som spelar tillbaka till Elsa Bromé som kommer till avslut men bollen går högt över ribban.

Tyresö har svårt att komma upp i samma nivå i andra halvlek som de hade i den första. Segeltorp har satt hård press på bollhållare och flyttat upp sina positioner. Tyresö har dock några fina chanser att utöka ledningen genom Ida Ahlbom i den 67:e minuten, skott precis över. Emelie Nygren frispelad i 76:e minuten men offside vinkat. Riktigt snyggt spel innan annars. 79:e minuten och nära ytterligare reducering men Segeltorps skott går precis utanför stolpen. I samma minut Tyresö chans när Elsa Bengtsson kommer på vänsterkanten och viker in i straffområdet. Bra skott men målvakten räddar. Nästa chans är Segeltorps och ytterligare reducering när spelare får komma långt in i straffområdet utan att bli attackerad. 4-2 på tavlan.

Segeltorp försöker sätta ytterligare press men nu samlar Tyresö ihop sig och spelar av matchen och släpper inte till några fler lägen till gästerna. På stoptid får de en hörna som Frida Thilén säkert nickar bort och därefter går bollen upp till Sosso Andersson som tar sig fram mot straffområdet och trycker iväg ett bra skott som målvakten i Segeltorp får göra en jätteräddning på till hörna.

Domaren blåser sen av matchen och Tyresö inkasserar ytterligare 3 poäng mot ett väl kämpande Segeltorp. Säker hemmaseger ändå sett över 90 minuter.

Nu väntar välbehövligt speluppehåll för spelarna och ledarna. Träningsmatch 24/7 mot Täby är nästa match på agendan.