Damer

Otrolig match mot Smedby på Tyresövallen!
2021-08-01 10:33

Äntligen match igen för Tyresö FF´s Damer och motståndet igår var Smedby AIS.

Smedby ser klart mest taggade ut inledningsvis. Tyresö mer avvaktande och har svårt att hitta lösningar på gästernas press. Visserligen har Tyresö en boll i stolpen i minut 2 men det är mest spel på Tyresös planhalva.

I den 7:e minuten tar gästerna dessutom ledningen där de ohotade får transportera boll långt och fram mot straffområdslinjen, sen en liten pet av bollen mellan backarna till fri Smedbyspelare som trycker in 0-1. Som om inte det vore illa nog så blir det även 0-2 minuten senare när Tyresö spelar svårt i backlinjen och sätter varandra i svåra situationer. Det gör att Smedby kan bryta uppspelet och sätta 2:an. Kalldusch!

Nu vaknar hemmalaget iallafall till med högre bolltempo och börjar skapa fina anfall. Oftast från vänsterkanten. Dock jobbar Smedbys försvar bra och rensar undan gång på gång. I den 13:e minuten nära reducering när Ida Bengtsson spelar ut till Ida Ahlbom på vänsterkanten. Inspel till Sosso Andersson som möter bollen men den går precis utanför krysset.

Tyresö försöker och försöker men bollen vill inte in. I 33:e minuten bra skottläge för Ida Bengtsson 2 ggr om men skottet precis utanför stolpen. Det skapas lägen men sista passen blir antingen fel eller för lös och gör det enkelt för Smedby att rensa undan. I 42:a minuten nära reducering igen. Ida Bengtsson tar fram bollen mot Smedbys straffområde. Spelar ut till Ida Ahlbom som spelar tillbaka mot första stolpen till Ida Bengtsson men Smedbys målvakt är bra och kniper bollen.

Bara minuter kvar av första halvlek och nu skapar Smedby tryck mot Tyresös mål. Mängder av hörnor och chanser. Jempa Bakai får göra flera kvalificerade räddningar så inte gästerna utökar deras ledning före pausvilan.

Andra halvlek och Tyresö har fortsatt svårt att få igång sitt spel. Mycket felpass. I den 58:e minuten kommer Ida Ahlbom loss i straffområdet och blir nedriven men domaren friar. Ett par minuter senare gör Tyresö 2 byten som förändrar matchbilden totalt. In kommer Leila Baiche och Jennifer Egelryd. Båda med ordentlig fart i benen.

Sara Frigren spelar upp bollen till Leila Baiche på högerkanten i 62:a minuten. Hon spelar in bollen till en fri Ida Bengtsson som rutinerat bredsidar in reduceringen 1-2. Och nu är det ett annat Tyresö som visas på planen. Frida Thilén passar upp till Sara Frigren som hittar Ida Ahlbom som rycker sig fri i straffområdet och lyfter säkert in 2-2 bakom Smedbys målvakt.

Mer Tyresö och mer Sara Frigren som tagit en lång löpning på högerkanten. Hon slår ett fint inlägg mot planens gigant Ida Bengtssson som inte kanske inte riktigt vet hur fri hon är så istället för att ta ner bollen nickar hon direkt på inlägget men tyvärr utanför. 72:a minuten nu och Jennifer Egelryd slår en bra boll ut till Leila Baiche på högerkanten. Där fixar hon en hörna. Hörnan går mot bortre och nickas tillbaka till Alva Lodén som provar skott men målvakten räddar.

Ett par minuter senare nära igen när Leila Baiche kommer på högerkanten och spelar in mot Jennifer Egelryd vid förstastolpen som är nära nära att komma först men målvakten tar bollen.

Tyresö har tagit över matchen totalt och därför får man en kalldusch igen i den 76:e minuten då Tyresö på ett felpass tappar boll och Smedbyspelare kommer fri på högerkanten i straffområdet. Fantastiskt snyggt avslut och Smedby tar ledningen med 2-3.

Hemmalaget låter sig inte bli nedslagna av det utan fortsätter trycka på mot Smedbys mål. Ida Ahlbom spelar till Jennifer Egelryd som hittar in till Ida Bengtsson som får bra skottläge men bollen går över ribban.

I den 83:e minuten blir Id Ahlbom återigen fälld i straffområdet och den här gången råder det inget tvivel och domaren blåser och pekar på straffpunkten. Moa Nilson Barkenheim gör inget misstag utan trycker säkert in 3-3.

Tyresö vill ha mer och trycker på ordentligt nu. I sista matchminuten blir Ida Ahlbom åter fälld i straffområdet och återigen straff för Tyresö. Tyvärr blir den straffen inte vad man önskat och Smedbys målvakt kan rädda tämligen enkelt. Domaren blåser av matchen och delad pott på Tyresövallen

Men vilken match ändå!! Otroligt spännande och i ärlighetens namn kanske rättvist resultat ändå sett till spelet över 90 minuter.

Ny match nu redan på onsdag då det är dags att ta sig till Segeltorps IP. Matchstart 20.00.