Tyresö FF
Damer

Seger mot Segeltorp!
2021-08-05 08:20

Onsdagsmatch borta mot Segeltorp. Segeltorp som hade revansch att utkräva från förra mötet visade omgående att de tänkte bjuda upp till riktigt bra motstånd. Fint anfall mot Tyresös mål i den 2:a minuten med avslutande inlägg från högerkanten. Jemp Bakai plockar lungt ner. Ett par minuter senare ett mönsteranfall från Tyresö. Bollen går genom hela laget innan den till slut rensas till hörna från höger. Bra slagen hörna där Frida Thilén kommer högst men nicken går mitt på målvakten.

I 7:e minuten är det riktigt nära Tyresöledning. Elsa Bengtsson spelar upp bollen till Ida Bengtsson som tar sig in i straffområdets vänstra del. Inspel mot bortre delen i straffområdet där Leila Baiche kommer och avlossar ett bra skott som målvakten lämnar retur på. Jennifer Egelryd får nästa chans men ny fin räddning av Segeltorpsmålvakten.

Chanserna pendlar fram och tillbaka. Tempot är högt och närkamperna hårda. Tyresö sköter sitt försvarsspel riktigt bra över hela planen och jobbar tillsammans. Det visar inte minst Jennifer Egelryd och Liela Baiche i den 9 minuten när Segeltorp vänt spelet snabbt i den 9:e minuten. Riktigt bra hemjobb.

Hemmalaget sätter konstant hög press på Tyresös bollhållare.  Inget som skapar några direkta problem så här långt i matchen. Segeltorp får en frispark i den 11:e minuten som blir till hörna från vänster. Riktigt farlig nick på den hörnan som går utanför stolpen.

I den 17:e minuten snappar Elsa Bengtsson upp en dåligt slagen utspark. Hon ser att målvakten är långt ut och lyfter säkert in 0-1 i mål. Sitt första för säsongen? Härligt !

Efter målet är det mer tryck mot Segeltops mål. Flera farliga hörnor. Friläge för Leila Baiche som rundar målvakten men bollen studsar till och kan rensas bort.

I den 24:e minuten får Segeltorp en hörna från vänster där Jempa Bakai tippar bort bollen som sen rensas undan kortvarigt. Nästa våg blir farlig när de kommer till avslut men ny räddning av Jempa.

Halvtimmen spelad nu och nytt fint anfall från Tyresö som blir till avslut av Elsa Bengtsson...i stolpen och ut. Ett par minuter senare liknande anfall och ny chans för Elsa men den här gången i burgaveln.

Efter det kommer det ett långskott av Segeltorp som blir riktigt farlig. Med stor möda får Jempa Bakai ett finger på bollbanan så den tar i ribban och ut. Nära kvittering där för hemmalaget.

Leila Baiche snappar upp ett felpass i den 37:e minuten och i sedvanlig Leilaspeed tar hon sig fram i straffområdet men skottet går utanför.

Ett par minuter senare har Josefine Lindberg smygit sig upp i banan och precis trycka iväg ett skott innan hon blir fälld strax utanför straffområdet. Sara Frigren laddar stora kanonen och skjuter genom muren och in i mål till 0-2. Snyggt!

Ida Bengtsson fintar sig snyggt igenom Segeltorps backlinje i den 43:e minuten men avslutet lämnade lite att önska.

Segeltorp vill ofta spela ut bollen på kanterna och sen spela igenom eller över Tyresö backlinje till snabba forwards. Josefine Lindberg, Moa Nilson Barkenheim, Frida Thilén och Klara Andersson jobbar lungt och hjälper varandra.

Paus och 0-2. En tuff halvlek som bjöd på många chanser åt båda håll.

I andra halvleks första minut slår Klara Andersson en fin boll upp till Leila Baiche som får iväg ett bra skott vid första stolpen som målvakten tar. I samma minut bra skottläge för Jennifer Egelryd med vänstern men....nää skottet uteblir.

I 49:e minuten hörnvariant av hemmalaget men den har Tyresö bra koll på.

3 minuter senare river Elsa Bengtsson ner en Segeltorpsspelare som får frispark 30 meter från mål. Väl slagen sådan. Hög boll mot bortre krysset och tyvärr reducering 1-2.

Hemmalaget har nu vittring på mer och det blir hårdare närkamper nu över hela planen. Alva Lodén gör ett jättejobb på mitten och visar härlig pondus och inställning.

Fortsatt med chanser åt båda håll i 63:e minuten. Lite mer tryck mot Tyresös mål dock. I den 67:e minuten ny hög boll där Jempa Bakai får sträcka ut igen. Gör sig lite illa men kan fortsätta matchen.

Ida Bengtsson kommer loss och runt lite till vänster i straffområdet i den 72 minuten. Hon försöker spela in bollen centralt istället för eget avslut och chansen försvinner.

Många tuffa närkamper men domaren har bra koll på matchen.

I den 80:e minuten spelar Ida Bengtsson upp bollen till Ida Ahlbom som kommit in istället för Elsa Bengtsson. Hon spelar in bollen i straffområdet där Jennifer Egelryd offrar sig hejdlöst och trycker in 1-3 vid första stolpen. Så snyggt och skönt!

Riktigt fint anfall i den 85:e minuten när Ida Ahlbom tar ett bra hemjobb som blir en kontring på högerkanten. Emelie Nygren fixar ett inkast som Josefine Lindberg tar och kastar till Ida Bengtsson. Hon spelar tillbaka till Josefine Lindberg som slår ett fint inlägg mot bortre där Ida Ahlbom möter upp med pannan men nicken går utanför.

5 minuter kvar av matchen och Jennifer Egelryd byts ut mot Sosso Andersson. Ett par minuter senare blir hon fint framspelad av Ida Ahlbom och får en bra chans med högern som täcks men får en ny chans med vänster och då trycker hon in 1-4 i krysset och matchen är definitivt avgjord.

En härlig och välförtjänt seger mot ett Segeltorp som bjöd upp ordentligt till dans. Det finns nog en hel del blåmärken på många spelare i båda lagen efter den här matchen. En riktig lagseger.

Ny match redan på lördag när Enskede IK kommer och besöker Tyresövallen. Matchstart 14.00