3 poäng mot IK Tun
2021-08-15 13:25

På Enstaberga IP utanför Nyköping spelades gårdagens bortamatch mot IK Tun.

IK Tun som på hemmaplan verkade ha gjort bra matcher mot samtliga lag de mött där och som kanske borde fått med sig en eller annan poäng från de matcherna?

Matchen mot Tyresö skulle inte bli nån lätt match för gästerna. Det visade sig omgående då de hemmalaget satte hög press direkt på Tyresös bollhållare då de visste att Tyresö inte var helt bekväma med naturgräset inledningsvis. IK Tun pressar fram en hörna redan i den 2:a minuten men som blir enkel för Tyresö att ta hand om.

Sen är det mer Tyresö som bygger upp anfall efter anfall och får en rad hörnor men inget som skapar några större bekymmer för IK Tun.

På den 4:e hörnan i den 8:e minuten nickas bollen undan av IK Tun men spelas tillbaka till Sara Frigren som slagit hörnan. Nytt inlägg och där sätter Josefine Lindberg pannan till och trycker in 0-1 för Tyresö.

Fortsatt bra spel från Tyresö efter det som spelar lugnt och säkert och spelar sig fint ur de situationerna som uppkommer. Det blir lite farligt i den 16:e minuten när bollen studsar runt i Tyresös straffområde likt en flipperkula innan Ida Ahlbom kan ta tag i bollen och reda ut det.

Domaren har satt en extremt låg ribba på närkamperna och blåser för många många frisparkar åt båda håll. Svårt att spela fotboll då och spelkvalitéten sjunker.

Frispark för Tyresö i den 23:e minuten och Frida Thilén slår en fin boll över IK Tun´s backlinje till en framstörtande Leila Baiche (jäklar vad snabb hon är) som tar sig in i straffområdet och förbi sin bevakare men tyvärr hinner bollen precis rinna över kortlinjen innan inspelet snett inåt bakåt.

Ett par minuter senare fint spel igen när Frida Thilén slår en lång fin boll på yta för Emelie Nygren att ta hand om. Hon spelar in mellan backarna till Sosso Andersson som får bra läge men skottet tyvärr mitt på målvakten.

Över halvtimmen spelad nu och det är Tyresö som spelar bäst. De halvchanserna som hemmalaget får har Tyresös eminenta backlinje bra koll på. Josefine Lindberg, Moa Nilson Barkenheim, Frida Thilén och Klara Anderson spelar lugnt och säkert och hjälper varandra bra.

I den 40:e minuten ny konstig frispark för IK Tun. Jempa Bakai skopar säkert in bollen i famnen. I nästa minut får Sosso Anderssom på en riktig kanon från 20 meter men bollen tar i ribban. Hon får ny chans ett par minuter senare när Leila Baiche spelar in från kanten. Tyvärr misslycket skott den gången.

Paus och Tyresös ledning borde nog varit större än 0-1 sett till målchanserna. IK Tun är dock inte helt ofarliga och som sagt ställningen är bara 0-1...

I andra halvlek mer aggresivt hemmalag som försöker peppa upp varandra ordentligt. Det hörs. :) Och med hög press får de en hörna direkt från vänster. Tyresö tar hand om bollen och spelar lugnt tillbaka till Jempa Bakai som rensar undan.

Frispark Tyresö i den 48:e minuten. Sara Frigren provar skott som räddas till hörna. På hörnan från vänster kommer Frida Thilén högst men nicken går över ribban.

Snabb kontring IK Tun men grymt hemjobb från Frida Thilén som gör att Jempa Bakai kan komma ut och rensa undan igen.

Efter 10 minuter har den inledande pressen från hemmalaget bedarrat något och Tyresö börjar hitta fina speluppbyggnader igen. Leila Baiche rycker sig fri på högerkanten. Inlägg mot bortre delen av straffområdet. Bollen till Ida Ahlbom som fintar skott ett par ggr innan hon får ett bättre skottläge men skottet täcks förtjänstfullt av IK Tun.

Nästa våg och igen Leila Baiche som kommer loss på högerkanten och in i straffområdet, skott utanför. Sen kommer Ida Ahlbom med boll och spelar fin pass mellan backarna till Emelie Nygren som fixar hörna från vänster. Farlig även den.

Mer Tyresö. I den 65:e minuten nära 0-2 när Sosso Andersson skott men utanför. Snyggt förarbete av Ida Ahlbom och Emelie Nygren.

Minuten efter provar Ida Ahlbom ett distansskott men över ribban. Därefter följer en rad hörnor för Tyresö som trycker på bra nu. Dessutom har Elsa Bengtsson kommit in istället för Emelie Nygren.

Kvarten kvar nu och IK Tun har ett anfall från högerkanten. Inspel som Jempa Bakai bryter bollbanan på och som sen rensas till hörna från vänster. Den blir lite farlig men rutinerade Frida Thilén tar tag  bollen och kan lugnt spela upp bollen.

3 minuter senare frispark för hemmalaget och gult kort på Sara Frigren. Dock inga problem på inlägget som återigen kan skopas in av Jempa Bakai. Men nu har hemmalaget fått lite vittring på kvittering och trycker på. Tyresö har svårt att få ordning på spelet.

I den 82:a minuten slår Alva Lodén (som förövrigt gör en kanonmatch) en fin boll upp till Elsa Bangtsson på vänsterkanten. Hon tar med sig bollen, vänder bort sin bevakare och trycker iväg ett fint skott vid första stolpen och det står 0-2 på resultattavlan. Ett riktigt KLASSAVSLUT!

Mer Tyresö efter det. Ella Bergström har kommit in istället för Klara Andersson och kastar ett inkast upp till Elsa Bengtsson. Hon tar sig förbi på vänsterkanten och slår en lång boll över till högersidan. Där möter Leila Baiche upp och trycker iväg ett skott precis utanför krysset.

Ett par minuter senare hörna för Tyresö från höger. Blir farlig även den och boll ut till Elsa Bengtsson som provar skott från distans – i ribban! Returen blir en duell mellan Leila Baiche och IK Tun målvakten och det blir frispark för hemmalaget.

I den 4:e tilläggsminuten kommer IK Tun spelare så gott som fri på vänsterkanten. Lina Bogg hinner ikapp och fäller spelaren i princip både i och utanför straffområdet. Domaren väljer dock att döma på första läget och IK Tun får en frispark precis utanför straffområdet lite till vänster. Bra lågt slagen som Jempa Bakai inte kan hålla utan hemmalaget petar ireturen till 1-2 precis innan domaren blåser för full tid. 3 fina härliga poäng till Tyresö.

Tyresö var det bättre laget och borde avgjort matchen redan i den första halvleken men IK Tun gav ingenting gratis och Tyresö fick jobba hårt för de här poängen.

Nästa match är bort mot Sätra SK i Svenska Cupen på onsdag. Matchstart 19.30 på Sätra BP.