Tyresö FF
Damer

Utslagna ur Svenska Cupen.
2021-08-19 07:42
Högpresterande juniorer i matchen mot Sätra: Lilly Gustavsson, Linn Rönnehäll, Linnea Stridsberg och Meja Frimmel

Svenska cupen och match borta mot Sätra SK.

Tyresö FF väljer att vila många av de spelarna som i vanliga fall är vana att starta matcherna. 4 spelare från Juniorlaget är också inkallade för att ge Sätra en bra match. Dessutom får Tyresö´s senaste tillskott Elin Engström göra dubut i den gul-röda tröjan.

Tyresö börjar matchen bra och låter bollen gå mellan spelarna utan att direkt komma till några farligheter inledningsvis. Sätra ligger och lurar och det är de som har de farligaste chanserna som de oftast bjuds på av Tyresö. Efter 10 minuter börjar så ändå Tyresö komma närmare mål och vi får se flera fina anfall. Elin Engström visar upp sig ordentligt och visar enorm kapacitet och pondus i närkamperna. Lilly Gustavsson kommer förbi på vänsterkanten, inspelet rensas undan. Sosso Andersson med fin nedtagning och tillbaka spel till Alva Lodén som slår en lång crossboll upp till Elsa Bengtsson som är millimeter att komma förbi på högerkanten.

I den 15:e minuten jättechans för hemmalaget. Väggspel och sen boll upp till löpande forward som kommer in i straffområdet och spelar snett bakåt. Avslutet misslyckat och bollen går utanför Karro Sundbergs mål.

Det är Tyresö som har mest boll men Sätra som har de farligaste chanserna. Linnea Stridsberg gör en fantastisk brytning i den 20:e minuten när Sätra kommer på vänsterkanten. I den 22 minuten tvingas Tyresö till ett tidigt byte när Alva Lodén nickar ihop med Sätra spelare och blir liggande. Det dröjer dock innan bytet görs och Tyresö får spela med 1 spelare kort ett par minuter. Sätra kommer i en 3 mot 1 läge när Tyresö tappar boll på egen planhalva. Moa Nilson Barkenheim reder ut situationen till hörna för Sätra. Den blir till ny hörna som sen tas om hand av Tyresöförsvaret.

Det är bra tempo i matchen. Elin Engström bryter sig in i straffområdet i den 32:a minuten men duktiga Sätramålvakten gör en fin fotparad. Ett par minuter senare snyggt väggspel mellan Ida Bengtsson och Sosso Andersson. Boll ut till Lilly Gustavsson som slår ett bra boll in i straffområdet som ser ut att rensas bort men en felträff gör att bollen går högt och mot Sätras mål. Målvakten lyckas inte hålla bollen utan den studsar ifrån henne. Tyvärr ingen Tyresöspelare framme och nu kan Sätra rensa undan ändå.

Bara minuter kvar och Nu får Karro Sundberg sträcka ut hela sin längd på ett anfall från vänsterkanten. Ella Bergström rensar undan returen. Nu har Sätra lite tryck. På tilläggstid är det ändå Tyresö som skapar några farliga lägen. Ida Bengtsson skott mitt på målvakten. Skottläge för Sosso Andersson minuten senare men då blåser domaren av för frispark till Tyresö i ett tidigare läge. Frisparken går mot Frida Thilén huvud men nick utanför. Halvleken slutar 0-0 och det är nog hemmalaget som haft de farligaste chanserna men Tyresö som haft mest boll.  Mängder av närkamper och det är fantastisk kul att se att de nya juniorerna tar för sig ordentligt och visar ingen respekt alls för motståndarna och spelar fin fotboll.

Andra halvlek och lite högre bolltempo nu. Frispark sätra i den 54:e minuten som Karro Sundberg plockar ner och slår en lång utspark till Ida Bengtsson som tar sig förbi och in i staffområdet. Bra skott som räddas men bollen går ut till Elsa Bengtsson som får nästa skottläge som tippas till hörna. Hörnan går på nytt mot Elsa Bengtsson som försöker pricknicka in men bollen går utanför stolpen.

Ett par minuter senare fint hemjobb när Meja Frimmel jobbat tillbaka bollen och spelar ut på vänsterkanten. (Meja Frimmel som förövrigt gör en kanonmatch på mitten) Inspelet tar Sätramålvakten hand om. Sen en Tyresöhörna från höger. Ida Bengtsson hittar Elin Engströms panna men bollen går över ribban. Ja det är Tyresö som skapar mest nu och kommer i anfall efter anfall. Sätra har ett skott i ribban i den 70:e minuten.

I den 73:e minuten gör Sätra 1-0 från egentligen ingenstans. Inte helt logisk men absolut inte oförtjänt. Efter det är det åter Tyresö som för matchen. Skapar chanser men de allra farligaste lägena uteblir. När det bara är några minuter kvar är det ett litet tryck mot Tyresös mål men de sista minutrarna går helt till Tyresö som gör en enorm forcering mot Sätras mål men bollen vill inte in och Sätra vinner matchen med 1-0. Grattis Sätra SK till avancemanget i Svenska Cupen.

Det som var mest positiva i matchen är ändå juniorerna som samtliga gör en kanonmatch.