Damer

Stabilt mot Stureby.
2021-08-30 08:12
Elsa Bengtsson i en duell mot Sturebyförsvarare. Foto: Katrina Bromé

Med lite sena avhopp i form av sjukdom och skador fick Tyresös damer formera om lite i laget innan domaren blåst igång spelet i matchen mot Stureby FF på Hammarby IP.

Bra start av Tyresö och redan i första minuten ett fint anfall. Alva Lodén slår en väl avvägd boll upp till Leila Baiche på högerkanten. Hon spelar till Ida Bengtsson som tar sig in i straffområdet och spelar in mot första stolpen men där kniper Sturebys målvakt bollen.

Ett par minuter senare hörna för Tyresö. Bollen nickas undan till Emelie Nygren som provar skott utanför straffområdet, precis över ribban. Stort spelövertag för Tyresö inledningsvis och Stureby spelar lite avvaktande. I den 12:e minuten fin boll upp till Ida Ahlbom som tar sig in i straffområdet på vänsterkanten. Inspel med höger yttersida gör att bollen kan plockas av målvakten.

Ett par minuter senare snor Lelia Baiche åt sig bollen högt upp på Sturebys planhalva. Hon fintar sig förbi en försvarare och tar sig in istraffområdet. Bra skott men även bra räddning.

I den 16:e minuten kommer så ett avslut från hemmalaget. Skott utifrån som Jempa Bakai får sträcka ut lite på innan den rensas undan. Nu börjar Stureby sätta högre press på Tyresö. Ytor skapas och Ida Bengtsson tar sig in i straffområdet och nu är det hemmalagets målvakt som får sträcka ut ordentligt och tippa till hörna från höger. Sara Frigren slår hörnan och får en ny chans när bollen spelas tillbaka dit. Inspel mot Ida Ahlbom som inte riktigt får träff utan bollen rullar utanför stolpen.

23:e minuten nu och Stureby får en frispark till höger 35 meter från mål. Bollen går in centralt och med snygg mottagning och direktskott som smiter bollen över ribban.

Ny Tyresöhörna minuten senare. Återigen går bollen tillbaka till Sara Frigren som slår en hård och flack boll som når Frida Thilén huvud men även den bollen över ribban.  När kvarten återstår på först halvlek tar sig Leila Baiche in i straffområdet. återigen förbi backen och ner mot förlångda mållinjen. därifrån spelar hon snett bakåt mot Ida Ahlbom. Skott men tyvärr i burgavels yttersida. Nära nära...

Lite nonchalans minuten senare av Tyresö gör att det blir farligt. Inspel från kanten blir till skott utifrån men där dyker Frida Thilén upp och med huvudet styr undan till hörna. Men det är annars Tyresö som har de flesta chanserna och kommer i anfall efter anfall. Stureby satsar på kontring och gör det bra när de väl får chansen. Dock slutar halvleken 0-0.

Andra halvlek och Stureby har flyttat upp sina positioner och sätter mer tryck på Tyresös bollhållare nu.

52:a minuten och Ida Bengtsson hittar Elin Engström som sånär kommer loss i straffområdet men bra försvarspel av Stureby.

Och nu är det chanser åt båda håll.  Inspel från höger av Stureby och nick över ribban.

I den 55:e minuten bjuds vi på ett riktigt mönsteranfall från Tyresö. Ida Bengtsson tar sig fram centralt och spelar upp till Jennifer Egelryd som i sin tur direktskarvar in bollen mellan Sturebys backar till Elin Engström. Iskallt trycker hon in 0-1 i bortre burgaveln. Riktigt snyggt.

Efter målet är det mer Tyresö och återigen bra samspel mellan Jennifer Egelryd och Elin Engström. Bra förarbete av Leila Baiche innan Sturebys målvakt får sträcka ut ordentligt. Känns som att Tyresö har full koll på matchen men kontringarna från hemmalaget är inte ofarliga.

20 minuter kvar och börjar man se en tendens till trötthet redan av Tyresö? Spelkvalitéten sjunker något och det är ofta stressade passningar istället för att hålla i bollen nån sekund.

Fint anfall i den 74:e minuten ändå. Boll ut till Leila Baiche som passar till Emelie Nygren som drar iväg ett skott som täcks till hörna. Hörnan går långt och till Jennifer Egelryd som laddar vänstern...utanför.

Efter det gör Sofie Thörnqvist comeback i den gula tröjan. Välkommen tillbaka!

Stureby försöker och försöker komma in mot mål men Tyresös försvar är omutliga idag. Och nu är det Tyresö som kommer i kontringar istället.

Slutminut och Sosso Andersson vinner en duell på högerkanten. Rycker loss från sin bevakare och tar sig ner mot förlängda mållinjen. Inspel snett inåt bakåt mot Elsa Bengtsson som lugnt och behärskat bredsidar in 0-2 och matchen är avgjord.

Stabil match av Tyresö som vinner rättvist mot ett Stureby som för dagen inte förmådde att göra hål på Tyresö. Får de revansch på lördag då det är dags igen? Tyresövallen 13.30.