Oavgjort mot Stuvsta IF.
2021-09-12 09:01
Ida Ahlbom. En av målskyttarna. Foto:Katarina Bromé

Match borta mot Stuvsta IF och det brukar ofta bli jämna matcher målmässigt. Så även denna gråmulna dag.

Stuvsta verkar klart mest taggade inledningsvis och sätter hög press på Tyresös bollhållare. Efter 8-10 minuter har Tyresö kommit in i matchen som är tuff och hård. Och domaren släpper det mesta.

Nu är det dessutom mer spel mot Stuvstas mål. Deras försvar får jobb hårt och gör det bra.

Hög press av Tyresö i den 15:e minuten gör att Ida Bengtsson får skottläge från distans, men skottet går över ribban. Några minuter senare bra chans igen för Tyresö när anfaller på vänsterkanten. Ida Bengtsson till Ida Ahlbom som tar sig in i straffområdet och ska precis placera in bollen men en tå hinner i mellan och styr undan. Bollen går till Ida Bengtsson igen som provar nytt skott men mitt på målvakten den här gången.

I den 25:e minuten blir Ida Ahlbom bryskt fälld men domaren låter spelet gå då bollen hamnat hos Elin Engström osm vänder bort sin bevakare, rycker ifrån och fri med målvakten placerar in 0-1 till Tyresö. Riktigt snyggt.

Efter det är det chanser åt båda håll men kanske så att Stuvsta kommer lite oftare till farligheter än Tyresö. Speciellt farligt när Tyresö blir stressade och inte får bort bollen utan bjuder på chanserna åt hemmalaget. Det är en ordentlig kamp därute på planen och inget av lagen viker ner sig i närkamperna.

På en snabb kontring på högerkanten i den 36:e minuten så rycker Leila Baiche fram och slår in ett bra inlägg mot bortre stolpen där Ida Ahlbom möter upp och trycker in 0-2. Härligt!

Och efter det är det mer Tyresö.

Visst, Stuvsta kommer till några avslut från distans men dem har Tyresö bra koll på.

Ella Bergström ger sig ut på en räd på vänsterkanten i den 41:a minuten och fixar en hörna från vänster. Hörnan går till Alva Lodén som trycker iväg ett skott.....över.

Tyresö avslutar halvleken bra och de går till halvtidsvila med en 0-2 ledning.

Andra halvlek och Stuvsta kommer ut riktigt taggade och skapar ett tryck direkt och skott i ribban. Fortsatt Stuvstatryck de inledande minutrarna men Tyresö agerar tryggt och säkert.

Snyggt spel av Tyresö i den 54:e minuten när bollen går upp till Jennifer Egelryd som spelar upp till Elin Engström. Återigen rycker hon sig loss och in i straffområdet men kommer ur vinkeln lite och Stuvstas målvakt följer bra med och kniper bollen.

Stuvsta reducerar i den 56:e minuten till 1-2.  Kändes lite onödigt när det såg ut som Tyresö hade kontroll. Surt #1

Och nu har Stuvsta vittring ordentligt och trycker på. Avslut minutrar senare, Jempa Bakai plockar. Tyresö har svårt att få tag i bollen mot ett nu ihärdigt Stuvsta som fått enorm energi av målet.

I den 61:a minuten byts Sara Frigren in och minuten senare kommer hon loss på högerkanten och in i straffområdet. Inspel snett inåt bakåt till Id Bengtsson som skjuter direkt. Tyvärr får hon inte riktigt träff och Stuvstas målvakt kan rädda enkelt.

20 minuter kvar och hela Tyresö får slita hårt men ser ut att ha bra kontroll på anfallen som hemmalaget kommer i. Tyvärr ser det stressigt ut i anfallsspelet för Tyresö och sista passen blir ofta fel och det blir för enkelt för Stuvsta att ta hand om.

Tiden rinner mot sitt slut och det är ordentligt nervöst på läktaren.

90:e minuten och en lång boll slås över Tyresös backlinje lite till vänster. Stuvstaspelare kommer först till bollen och lobbar snyggt in kvitteringen mot en utrusande Jempa Bakai i målet. Surt #2

Matchen är slut och Tyresö tappar 2 poäng i sista minuten. Riktigt jobbigt och irriterande, men var det orättvist sett till matchen? .... Nej det kan man inte säga.

Nya tag i serien på lördag då Boo FF kommer på besök till Tyresövallen. Där har Tyresö revansch att utkräva från förra matchen. Sen matchtid 16.30.