Tyresö FF
Damer

Storseger för damerna!
2021-09-27 07:05

Underbart väder på vallen i lördags. Gotländska Dalhem IF hade kommit över till fastlandet för att ge hemmalaget en match om de 3 poängen. I förra mötet vann Tyresö med 3-1 och då var det mållöst i paus och dessutom stod det 2-1 långt in i andra halvlek. Skulle Dalhem ta revansch?

Ja de började piggt inedningsvis och satte hög press på Tyresös backlinje som agerar lugnt och säkert. Dalhem får en frispark i den 4:e minuten där Jempa Bakai enkelt kan plocka ner och påbörja en kontring upp på vänsterkanten. Tyvärr rinner bollen iväg lite för långt.

I den 6:e minuten vinner den för dagen forwardspelande Frida Thilén boll på Dalhems planhalva. Hon spelar ut till Emelie Nygren till höger som slår ett inlägg mot bortre stolpen. Bollen seglar istället i stolpen och in i mål till 1-0 ledning. Härligt.

Och Emelie Nygren har riktigt pigga ben idag. Nära att hon blir frispelad i den 8:e minuten innan målvakten kan rensa undan. Bra förarbete av Josefine Lindberg och Moa Nilson Barkenheim.

Tyresö får en hörna i den 11:e minuten från höger. Fint slagen hörna skarvas till Moa Nilson Barkenheim som får drömträff och likt Super-MAC från tidningen Buster (ja ni yngre får väl googla för att förstå) trycker in bollen i bortre krysset. Riktigt snyggt och helt otagbart.

Gästerna har på inget sätt gett upp och försöker komma till lite anfall på kanterna. Ella Bergström får jobba hårt för att inte släppa nån förbi sig och gör det förtjänstfullt. Fint spel av Tyresö i den 16:e minuten. Ida Bengtsson fintar sig fram på vänsterkanten, spelar in till Frida Thilén som skjuter men skottet täcks till hörna.

Försvarsspelet och närkampsspelet är riktigt bra denna lördag och då menar jag över hela banan. Förlorar man bollen ser man till att vinna tillbaka den tämligen omgående. Underbart att se.

I den 23:e minuten nytt genombrott av Ida Bengtsson på vänsterkanten. Inspel till Sara frigren denna gång men bollen studsar till lite precis innan och bredsidan går utanför målramen.

Hemmalaget har full kontroll på matchen och spelar lugnt och metodiskt. I 31:a minuten nytt fint spel från vänsterkanten. Ida Bengtsson med inspel till Sara Frigren som spelar ut till Emelie Nygren men bollen rinner lite för långt och över kortlinjen.

Fortsatt mycket anfall mot Dalhems mål. Otroligt nära mål igen i 41:a minuten när Ida Ahlbom tar sig in från vänsterkanten och provar skott. Fin fotparad som går till Ida Bengtsson som spelar in till Emelie Nygren. Avslut som går utanför mål.

Slutminut på halvleken och Emelie Nygren kommer på högerkanten. Passar till Sara Frigren som spelar in bollen till Ida Bengtsson. Från straffpunkten trycker hon in 3-0 till Tyresö innan domaren blåser för halvtidsvila.

En halvlek som går helt till Tyresö och på de försöken som gästerna har visar Tyresö stor pondus och spelskicklighet och ger inte Dalhem nån egentlig chans att komma till avslut.

I andra halvlek fortsätter matchen likt den första halvleken. Nära att utöka ledningen i 49:e minuten när Dalhem rensar undan ett inlägg från högerkanten rakt på Frida Thilén men bollen går över ribban.

Tyresö trycker på och Dalhems målvakt får göra den ena räddningen efter den andra. Dubbel fotparad i den 55:e minuten efter skott av båda Frida Thilén och Sara Frigren.

Sara Frigren kommer i flera fina löpningar genom en högt stående backlinje. Gästerna får slita hårt för att värja sitt mål. I den 60:e minuten tar Ida Bengtsson bollen på vänstersidan. Vänder om och tar sig in centralt. Avlossar ett skott mot första stolpen och vi har 4-0. Snyggt!

Nu har Tyresö tagit över totalt. Ida Ahlbom passar upp bollen till Elin Engström som kommit in. Hon trycker in 5-0 vid första stolpen i den 68:e minuten när målvakten tjuvar lite.

Anfallen mot dDalhems mål avlöser varandra och 10 minuter senare är det dags igen. Ida Bengtsson får en djupledsboll och rycker ifrån sin bevakare. Placerar snyggt in bollen till 6-0 vid stolpen.

7-0 kommer när Elin Engström jobbar ikapp en boll ute till höger. Hon tar sig in i straffområdet och dundrar in bollen förbi målvakten. Ännu ett snyggt mål.

Minuten senare är det nära att Elin Engtröm får göra ett hattrick när hon blir serverad en boll av Liela Baiche ute till vänster i straffområdet. Hårt bevakad kommer hon tyvärr ur vinkeln lite och avslutet går mitt på keepern.

I 86:e minuten tar sig Liela Baiche fram på vänsterkanten. Passar in bollen centralt till Sara Frigren som nu lugnt och säkert placerar in bollen till 8-0.

Det blir också slutresultatet. Matchen var Tyresös från början till slut men Dalhem ska ha eloge för att de kämpade och slet matchen igenom trots att orken tröt mot slutet.