Damer

Tre poäng mot IK Tun.
2021-10-25 07:28

Näst sista hemmamatchen för säsongen och Tyresövallen bjöd på härligt soligt men kallt väder.

IK Tun stod för motståndet denna lördag och de vid seger skulle kunna säkra fortsatt spel i div 1.

Tyresö började bra och kommer i flera attacker mot gästernas mål. Det där lilla sista saknas dock och avsluten går utanför mål. IK tun sätter gärna hög press högt på Tyresös planhalva och i den 12:e minuten ger det resultat. 0-1 till IK Tun på ett tokfelpass av Tyresö som blir till skott. Skottet touchar nån på vägen mot mål som ställer Karro Sundberg i målet. Tuff start,

Efter det målet som gett gästerna självförtroende har Tyresö svårt att komma upp i banan. Det mesta spelet är på egna planhalvan och det är många bakåtpassningar och passningar fram och tillbaka i backlinjen. IK tun har fått matchen dit de vill och spelar smart. Inväntar misstag för att då gå max.

Efter 25 minuter börjar Tyresö komma närmare och närmare mål. Forfarande inga avslut som direkt skapar några bekymmer för Tun keepern dock. Det man nu kan se är att de gula-röda går rejälare in i närkamperna och går vinnande ur dem. Det skapar lägen som gästerna får jobba hårt för att värja sig mot.

I den 38:e minuten jobbar Tyresö till sig en hörna från höger. Bra slagen av Sara Frigren mot Frida Thiléns panna och det är kvitterat! Snyggt!

Slutminuter kvar av första halvlek och IK Tun får en frispark 40 m från mål. Karro Sundberg plockar lungt och säkert in skottet i famnen. Sista anfallet innan paus är från Tyresö och kanonfin pass av Josefine Lindberg över IK Tuns backlinje till Ida Bengtsson som tagit en fin löpning framåt. Nedtagningen är fin även den men sen rullar bollen iväg och skottet uteblir.

Paus och från läktarhåll önskas se ett högre passningstempo och fler maxlöpningar utan boll.

Det är precis vad Tyresö bjuder på när andra halvlek börjar. Moa Nilson Barkenheim hittar Leila Baiche genom IK Tuns backlinje som får ett bra läge men skott utanför. Minuten senare vinner Ida Ahlbom en närkamp på vänsterkanten. Tar med sig bollen framåt, tunnlar högerbacken och tar sig in i straffområdet. Istället för att passa snett bakåt trycker hon otroligt snyggt in bollen i bortre krysset till ledning för Tyresö 2-1. Mästerligt!

Mer Tyresö efter det. Fint spel mellan Josefine Lindberg och Leila Baiche i den 53:e minuten. Inlägg från högerkanten mot straffpunkten där Ida Ahlbom är där med pannan. Dock springer Tun keepers in i henne samtidigt och blir liggande och det blir ett spelavbrott på några minuter. Som tur är kan hon fortsätta matchen sen.

5 minuter senare boll upp till Leila Baiche på högerkanten. Pass snett inåt bakåt till Sara Frigren men som inte får riktig träff. Tyresö agerar lugn och säkert så här långt i matchen och skapar de flesta målchanserna. I den 62:a minuten lång boll upp på högerkanten där Josefine Lindberg hinner upp bollen precis innan kortlinjen. Hon gör en tunnel på vänsterbacken men tyvärr rinner bollen iväg lite och rensar undan. Andra vågen kommer och det blir ett inlägg mot bortre stolpen där Ida Ahlbom försöker trycka in bollen på volley men tyvärr utanför.

IK Tun kommer i kontring på vänsterkanten och nära att komma till avslut men Karro Sundberg är bra med och kniper bollen innan. Minuten senare anfall Tyresö och Elin Engström tar sig in i straffområdet lite till vänster. Bryskt behandlad och solklar straff (och inte som IK Tun skrivit på sin hemsida då de beskrev det som "MYCKET tveksam straff") Man ska inte behöva ramla för att det ska vara straff.

Moa Nilson Barkenheim är säkerheten själv och ökar på Tyresös ledning till 3-1.

IK Tun har på intet sätt gett upp och försöker trycka på än mer. Spelkvalitéten från hemmalaget sjunker med kvarten kvar på matchen. Tyresö kommer dock till flertalet avslut trots det.

82:a minuten Josefine Lindberg pass upp till Leila Baiche som spelar snett bakåt till Alva Lodén som provar vänstern, Keepern räddar.

85:eminuten Sara Frigren provar skott som ger målvakten bekymmer men kan till slut hålla i den.

Tyresöhörna från vänster i samma matchminut. Blir till högerhörna som nickas unden men till andravåg och boll till Leila Baiche som får läge men skottet går utanför målramen.

2 minuter kvar och IK Tun spelar igenom backlinjen. Karro Sundberg är långt ute och avvärjer men det blir frispark för gästerna och gult kort till Karro. Grönklädda IK tun förvaltar frisparken väl och trycker in reduceringen vid stolproten. 3-2 med bara nån minut kvar.

Nu har gästerna fått riktigt blodad tand och trycker på för allt de förmår. De skapar både hörna och frispark men Tyresö håller undan och kan inkassera ytterligare 3 poäng. Första halvlek dåligt tempo. Andra klart bättre men efter 3:an kom så sjönk kvalitéten igen.

IK Tun säkrade fortsatt spel i div 1 trots denna förlust då Sätra kryssade mot Segeltorp. Grattis!.

Nästa match för Tyresö i div 1 är mot serieledande Sollentuna. Då måste spelet vara betydligt bättre och hålla över 90 minuter.

Norrvikens IP 1 Lördagen 30/10 kl 14.00.