Tyresö FF
Damer

Oavgjort mot Sollentuna.
2021-11-01 10:25

Tyresö som hade revansch att utkräva börjar matchen riktigt bra och skapar farlighet direkt som blir en hörna från höger. På den kontrar hemmlaget snabbt men Sosso Andersson jobbar förtjänstfullt och kan bryta.

Båda lagen ser riktigt taggade ut. Sollentuna provar distansskott som tar i ribban och ut. Mycket chanser åt båda håll och många tuffa närkamper dessutom. Bara att från läktarplats njuta av seriens 2 bäst spelande lag. Hemmalaget ser riktigt starka ut försvarsmässigt och spelar lungt och säkert.

15:e minuten och Tyresö kommer närmare mål allt eftersom och försöker spela igenom Sollentuna backlinje i både djupled och ut på kanterna men passarna sitter inte riktigt så här långt i matchen.

Efter 20 minuter börjar hemmalaget skapa ett visst tryck på Tyresö men även Tyresös försvar agerar säkert och med stor pondus. De gånger som bollen går mot mål så tar Karro Sundberg enkelt hand om den.

24:e minuten och Ida Bengtsson blir flertalet gånger dragen i både det ena och det andra och till slut blåser domaren för frispark. Sara Frigren ägger in den i straffområdet men där kniper Sollentunas duktiga målvakt bollen.

Sara Frigren tar ofta fina löpningar offensivt utan att få bollen men skapar ytor för andra. Hon borde kanske fått bollen nån av alla dessa gånger ändå?

Kvarten kvar på första halvlek och Sollentuna kommer allt närmare och närmare mål. Mycket tuffa närkamper och det smäller bra från båda håll. Tyresö får en frispark med sig i den 39:e minuten. Nytt inlägg från Sara Frigren i straffområdet och där dyker Josefine Lindberg upp och skarvar bollen precis utanför stolpen.

Tyresö fortsätter fram till pausvilan att hitta fram mot Sollentunas mål men tyvärr inget som resulterar i mål. Paus och 0-0.

Tyresö startar andra halvlek med full fart. Leila Baiche på högerkanten spelar till Ida Bengtsson som inne i straffområdet får skottläge men superräddning av Sollentuna keepern till hörna. Hörnan skarvas till Sosso Andersson som får läge men då är målvakten där igen och kniper bollen.

47:e minuten och Tyresö bjuder nr19 på ett friläge men skottet går högt över. Ett par minuter senare nytt skottförsök från Sollentuna men fin räddning av Karro Sundberg.

51:a minuten hittar Alva Lodén Ida Bengtsson med en djupledsboll genom Sollentunas backlinje. Där tycker hon från nära håll bollen förbi en utrusande målvakt och Tyresö tar ledningen med 0-1. Snyggt och otroligt skönt!

Efter det får Sollentuna ny bra chans men Moa Nilson Barkenheim täcker förtjänstfullt. Minuter senare får de en frispark från 30 meter. På den blir det en hörna från höger. Där fyller de på med massa spelare i målområdet och mållinjen och trycker in bollen till 1-1.

Efter det målet är det Tyresö som har trycket och verkar vara de som vill mest i den här matchen.  Leila Baiche blir frispelad och kommer in på högerkanten men ny fin räddning av keepern.

Sollentuna kontrar och gör det bra. Återigen nr 19 som kommer till avslut men jätteräddning av Karro Sundberg.

Elin Engström stressar Sollentuna backar bra och vinner boll. Bollen till Leila Baiche som hittar Ida Bengtsson som tar sig in i straffområdet. Pass till Sara Frigren och som provar skott. Skottet täcks till hörna från vänster. Ny hörna från höger som blir riktigt farlig men skottet går över ribban.

Leila Baiche som ofta kommer loss och förbi på högerkanten får ny chans i den 70:e minuten. Hon fintar förbi 2 Sollentunaspelare och slår ett inlägg mot bortre men tyvärr ingen där.

Tyresö har ett bra tryck mot Sollentuna nu och skapar många fina chanser. Och vilken match det är!! Högt tempo och fint spel från båda håll. Närkamper över hela planen och ingen viker ner sig.

5 minuter kvar av ordinarie tid och Elin Engström kommer fri på vänsterkanten. Bra avslut mot bortre krysset men ny otrolig räddning av Sollentuna målvakten.

Minuten senare onödig hörna för Sollentuna på en snedträff. Hörnan blir riktigt farlig men lyckligtvis går bollen över ribban. Hade varit riktigt orättvist i det läget.

Tyresö skapar ytterligare nån hörna innan slutsignalen men den sista vassa chansen går ändå till hemmalaget då ett misslyckat inspel går förbi/under Tyresöback och fram till Sollentunaspelare som sånär kan skarva in bollen men igen över ribban.

Matchen slutar 1-1 och i mina ögon fick vi se seriens 2 bästa lag. Och kanske att Tyresö var något närmare att vinna än Sollentuna sett till 90 minuter.  Riktigt kul match att se iallafall och tror inte nån från publiken var missnöjd när man lämnade Norrvikens IP. Spelmässigt en höjdare men resultatmässigt hade man ju önskat Tyresövinst såklart. :)

Nu kommer serien att avgöras i sista omgången och det står mellan Sollentuna och Enskede. Bara att gratulera båda dessa lag oavsett hur det går. I botten blir det riktigt tufft om vilket lag mellan Sätra och Segeltorp om vilka som måste lämna div1.

Tyresö FF´s damer avslutar serien på lördag mot Stuvsta. kl 14.00 på Tyresövallen. De matcherna brukar ju riktigt tuffa även dem.