Damer

Första träningsmatchen avklarad
2022-02-20 10:25

Så är nu säsongen 2022 officiellt öppnad i och med att första träningsmatchen är spelad. I ett kallt, lite blåsigt Tyresövallen välkomnades Älta IF. Solen försökte ibland tränga sig fram men hjälpte föga för oss som satt under tak på Tyresövallens nya läktare ( supersköna stolar förresten ).

Match då, ja Gästerna började bäst och sätter press högt upp på Tyresös planhalva men med stor spelskicklighet reder de tämligen enkelt ut de situationerna som uppstår. Efter 5 minuter börjar Tyresö komma mer in i spelet och skapar även en hörna från höger. Bra slagen och bollen går ut mot Sosso Andersson på vänsterkanten. Pass till Victoria Isaksson som provar skott men Ältakeepern har inga större problem med det.

Det märks att det är första matchen för säsongen för nåt direkt skönspel bjuds det inte på. I den 17:e minuten nära 1-0 när ett av Tyresös nyförvärv Andrea Strandh kommer runt på högerkanten och från förlängde mållinjen spelar snett bakåt till Michaela Larsson som får till ett bra avslut men även denna gång kan duktiga Älta målvakten ta hand om bollen.

Ett par minuter senare farlig kontring från Älta efter ett felpass på egen planhalva. Blixtsnabbt ställer Älta om och går mot mål. En uppoffrande Sofie Thörnqvist reder ut den farligheten.

Annars är det mycket spel runt mittplan och de riktigt farliga lägena kommer inte. Skottförsök från långt håll av Älta i den 30:e minuten, Jempa Bakai skopar lugnt in bollen i famnen.

4 minuter senare väldigt nära 0-1 efter ny felpass från Tyresö. Inspel från högerkanten mot bortre stolpen. Studs i stolpen och sen åter i Jempa Bakai´s famn. Nära nära mål för Älta där...

Även Tyresö skapar lägen. Tyvärr blir det ofta bara 2-3 spelare som anfaller och det blir enkelt för Älta att försvara sig. I den 40:e minuten fintar och tråcklar sig Sosso Andersson förbi och har nästan öppet mål men tar i lite för mycket i skottögonblicket och bollen går över ribban. Riktigt nära ledning för Tyresö där.

Första halvleken slutar 0-0 och det märks att det är första träningsmatchen för säsongen. Vi hoppas på bättre andra halvlek.

Inledningsvis så får vi det. Högre bolltempo och Tyresö hotar oftare och högre upp i banan. Elin Engström som kommit in visar både snabbhet och inställning. Det verkar smitta av sig på de övriga i laget. Annars är det Älta som kommer till avslut i den 50:e minuten när de kommer runt på vänsterkanten men skottet går i burgaveln.

Duktiga Älta målvakten är långt ute och avvärjer en djupledsboll i den 57:e minuten där det i den situationen ser ut som att hon tar bollen med handen utan för straffområdet. Men högst oklart. Hursomhelst så får Tyresö en farlig frispark strax utanför straffområdet. Liten pet och bra tryck på skottet som viner över ribban från Sara Frigren.

62:a minuten nu och Victoria Isaksson provar skott igen. Bollen täcks bort men landar hos Andrea Strandh som säkert rullar in 1-0 till Tyresö.

Minuten senare ny Älta chans men Karro Sundberg är bra med och kan rensa undan. Tyvärr blockas bollen och kunde ha blivit till ny chans men då är Ida Ahlbom där och reder ut.

I den 67:e minuten får Tyresö en hörna från vänster. Riktigt nära att Josefine Lindberg kommer högst och kan nicka in bollen.

I 71:a minuten otroligt att det inte blir en kvittering men på nåt mirakulöst sätt avvärjer Karro Sundberg och bollen rullar utanför stolpen. Svårt att se bollbanan från min position.

Försvaret spelar lugnt och säkert i Tyresö och spelar sig ur situationerna istället för att tjonga bort bollen bara. Älta hörna från höger i den 77:e minuten. Vickan Isaksson nickar undan.

Bra chans till kvittering minuter senare men Karro Sundberg långt ut och skär av skottvinkeln och skottet går utanför.

Mycket Älta nu som visar att de har några matcher i benen redan. I den 86:e minuten visar Tyresö upp en riktigt snyggt anfall som resulterar i mål. Sara Frigren spelar till Michaela Larsson  som hittar till Elin Engström. Hon hittar i sin tur till inhoppade Alice Nagy till vänster som lugn och bombsäkert bredsidar in 2-0 till Tyresö. Är matchen avgjort nu? Knappast...

Älta svara omgående och den forne Tyresöspelaren Julia Egelryd hittar en lucka och det är reducerat 2-1. Älta fortsätter att trycka på mot många trötta Tyresöspelare men det enda som händer så här i slutet är att Ida Ahlbom tunnlar sig förbi Ältas press och efter det blåser domaren av matchen.

Kul att se de nya spelarna i laget och de fantastiska egna juniorerna som aldrig gör en besviken men detta var ingen match som går till historien men underbart att åter vara på Tyresövallen och titta på fotboll.  ( lite synd att ingen cafeteria va öppen dock ) Och nästa lördag är det dags för nästa träningsmatch då FC Djursholm kommer på besök. Matchstart 13.30.