Tyresö FF
Damer

3-0 mot FC Djursholm
2022-02-28 07:31

I strålande sol spelade Tyresös damer sin andra träningsmatch för säsongen då gästande FC Djursholm kom på besök i lördags. Tyvärr hade FCD problem med att hitta ersättare till deras skadade/sjuka målvakter så Tyresö FF´s målvakter Jempa Bakai och Karro Sundberg ställde upp med att stå en halvlek var i motståndarnas mål. Bättre det än att ställa in matchen.

Första farligheten skapar gästerna på en långboll över backlinjen men Josefine Lindberg reder ut det. Trots att det ser lite trögt ut för hemmalaget med tröga ben, många felpass och få löpningar utan boll så skapas det ändå lite lägen. Jempa Bakai som startat i FCD´s mål rensar bort en boll i den 5:e minuten som blockeras och går ut till Andrea Strandh på högerkanten. Hon provar skott men då revanscherar sig Jempa som gör en fin räddning och tippar till hörna (resultatlös).

FCD sätter ganska hög press på Tyresö backlinje men inget som stör nämnvärt. Med stort lugn och spelskicklighet spelar de sig ur pressen gång på gång. I den 16:e minuten vinner Sofie Thörnqvist en duell på FCD´s planhalva och med en höger yttersida spelar hon ut bollen till Sosso Andersson på vänsterkanten. Sosso får bra fart in i straffområdet och avlossar ett bra skott som tyvärr tar i ribban och ut.

5 minuter efter det får Tyresö en straff. Michaela Larsson är iskall och rullar säkert in bollen till 1-0 förbi Jempa Bakai i målet. Det är nära att hon även gör ett till mål 5 minuter senare efter fint spel mellan henne och Andrea Strandh på högerkanten, skottet utanför.

Tyresöhörna i den 27:e minuten och igen nära 2-0 när bollen går i stolpen innan den rensas undan av FCD försvaret. Annars är det fortsatt trögt spel när vi går mot 30 minuter av halvleken. FCD får en gratis chans när det slarvas i uppspelet men då är Karro Sundberg alert och kan rensa undan bollen.

I den 36:e minuten gör Tyresö ett riktigt snyggt mål på ett inlägg från vänsterkanten. Elin Engström trycker till bollen och rätt upp i nättaket och vi har 2-0.

Djursholm kommer runt på vänsterkanten strax efter men då jobbar förtjänstfullt Josefine Lindberg och tar hand om bollen. Halvleken slutar 2-0 och utan att direkt imponera så ser det tämligen säkert ut så här långt.

Andra halvlek och pigg start från gästerna som sätter ny hög press på Tyresös bollhållare. Ja även Tyresö har dragit upp tempot och vi får se betydligt högre bolltempo och fler löpningar utan boll. Efter ett fint anfall dyker bollen upp hos Victoria Isaksson som från strax utanför straffområdet provar skott men över ribban.

Ja det är mycket Tyresö 10 minuter in i andra halvlek och det matas på mot gästernas mål. Avslut Elin Engström efter bollvinst på FCD´s planhalva, skott utanför. Anfallet efter får Sosso Andersson visa upp vilket fint tillslag hon har på bollen och trycker in 3-0 till Tyresö.

I den 63:e minuten byter Tyresö in 2 duktiga juniorer. Linnea Fremdling och Tindra Bodin som inte visar några som helst tveksamheter. Välutbildade och med bra teknik. Härligt!

Elin Engström nära att nicka in ett inlägg från höger i den 65:e minuten. Bra häng och sånär att bollen placeras i bortre burgaveln men utanför stolpen. Det är Tyresö som skapar det mesta men de riktigt klara målchanserna blir det inte. I den 78:e minuten kontring FCD på högerkanten. Ida Ahlbom offrar sig likt Glenn Hysen i fornstora dar och bryter inspelet som studsar tillbaka på Djurholmspelaren så det blir inspark.

Tyresö byter in ytterligare en ung duktig junior, Indra Njoo som får visa upp sig för den ca 100-taliga publiken.

Mer kamp och fart i andra halvlek som är betydligt bättre än den första spelmässigt. Matchen slutar 3-0 till Tyresö som tar sin andra seger av 2 möjliga.

Nu väntar årets första tävlingsmatch på söndag 6/3 då det är dags att kliva in i Victoria Cup. Motståndarna är Ösmo GIF FK. Ösmo får börja matchen med att slå 2 straffar då de ligger 2 divisioner lägre än Tyresö. Matchen spelas på Ösmo IP 1, matchstart 15.00.