Tyresö FF
Damer

Tufft motstånd på Tyresövallen.
2022-03-13 11:28

Fantastisk lördag på Tyresövallen och ny träningsmatch för Tyresö FF´s damer. Elitettan laget Gamla Uppsala SK hade kommit på besök för att sätta hemmalaget på ordentligt prov.

Det var högt tempo direkt i matchen och det var Tyresö kom till de första avsluten på mål. Sosso Andersson provar skott i den 2:e minuten när hon kommit in lite i banan från sin högerkant. Räddning GUSK målvakten.

3 minuter senare fint spel mellan Ella Bergström och Ida Ahlbom på vänsterkanten där den sistnämnda tagit sig in i straffområdet och får till ett bra skott men lite för mitt på och ny räddning av keepern.

GUSK sätter enorm press konstant på bollhållaren och ger hemmalaget ingen som helt tid att hålla i bollen. Det skapar en hel del bekymmer och felpass.

11:e minuten nu och Sara Frigren spelar ut en boll på högerkanten till Sosso andersson. Hon spelar in bollen lågt och bra i straffområdet men lite för nära målvakten som kommer ut lite och kniper bollen.

Kvarten spelad och nu börjar gästerna komma närmare och närmare Tyresös mål också. Snabbt anfall från högerkanten som Frida Thilén har kolla på och bollen rullar vidare till Jempa Bakai i målet. Minuten senare nytt anfall den här gången från vänsterkanten men återigen är det bra beslut som tas i försvaret. Den här gången från Josefine Lindberg som resolut snor åt sig bollen.

Tyresö får en hörna från höger i den 24:e minuten. Bra slagen och som tar på en Guskspelare till ny hörna från vänster. Den slås av Sosso Andersson som får tillbaka bollen och provar skott men tyvärr i utsidan av burgaveln.

Efter det blir det mycket GUSK som tar över mer och mer. Skott utanför straffområdet i 28:e minuten, räddning Jempa Bakai. Ett felpass direkt efter blir till nytt skott men över ribban. Ett par minuter senare anfall GUSK från vänsterkanten som blir till hörna. Bra slagen inåtskruvad mot mål där det är fullt med folk och grötigt och bollen letar sig in till 0-1.

Nu har gästerna fått blodad tand ordentligt och sätter nu om möjligt ännu större press på Tyresös bollhållare. Speciellt när Tyresö har boll långt nere på egen planhalva. Det skapar forsatta problem och bjuder på mycket felpass som i sin tur blir till GUSK anfall som kommer i våg efter våg.

I den 39:e minuten fin boll av Filippa Pettersson till Ida Ahlbom på vänsterkanten och som tar sig in i straffområdet. Bra försvarspel där av GUSK backen som reder ut det anfallet. Minuten senare visar Frida Thilén sin storhet och bryter ett Gusk anfall och påbörjar en kontring. Bollen till Ida Ahlbom som blir bryskt fälld och får frispark en bit in på gästernas planhalva.

3 minuter senare ett friläge för gästerna men en hårt arbetande Elle Bergström får en tå på bollen och petar den hem till Jempa Bakai som kan rensa undan. Innan pausvila får Tyresö en hörna från höger. Sosso Andersson slår en låg som kommer tillbaka till henne. Nytt skottförsök men tyvärr utanför.

Pausvila.

Bra start av Tyresö i början av 2:a halvlek. Inkast av Ella Bergström till Victoria Isaksson som hittar Elin Engström som är nära att komma till avslut men bollen studsar iväg lite i sista sekund och chansen försvinner. Efter det tar gästerna över matchen och Tyresö får slita hårt. Ofta kommer de på deras högerkant och det slås fina inlägg därifrån. 56:e minuten slås det in en boll därifrån centralt strax utanför straffområdet. Direktvinkling till en fristående GUSK spelare som får skjuta men Jempa Bakai räddar.

Minuten senare nytt inlägg där det först ser ut som att Tyresö har kontroll men vips så går bollen till en helt fristående GUSK spelare som från nära håll kan lägga in bollen högt i öppen kasse till 0-2.

Tyresö kämpar och sliter mot detta duktiga motstånd och är nära nära att reducera in den 62:a minuten när Elin Engström river sig fram och avslutar inifrån straffområdet. Bra räddning av GUSK keepern men returen går till Ida Ahlbom som prickar stolpen först och sen rullar bollen till Victoria Isaksson som tyvärr lägger bollen över ribban i nästa läge.

GUSK verkar outtröttliga och trycker på hela tiden. Hårt skott i den 63:e minuten från vänsterkanten som Jempa Bakai kan boxa undan. Och det är mycket GUSK nu som fortsatt pressar på.

77:e minuten 0-3 till gästerna då det åter kändes som att Tyresö kunde ta hand om bollen men ett ettrigt GUSK gör det istället. Trötta Tyresöspelare nu mot ett fortsatt pressande GUSK. Inspel från höger i den 83:e minuten och direktskott som Jempa Bakai klarar men blir till retur som lyckligtvis går utanför stolpen.

I den 88:e minuten slarvas det i uppspelet och vips så har GUSK gjort ytterligare ett mål till  0-4.

Minuten senare bjuder senaste tillskottet till truppen Linnéa ”Limpan” Fremdling på en delikatess när hon vänder bort sin bevakare och tar sig framåt mot GUSK målet. Bollen till Emelie Nygren men avslutet går över ribban.

Matchen slutar 0-4 till GUSK och det är bara att ”lyfta på hatten” och gratulera till segern. Tyresö kämpade och slet men GUSK var storleken större än Tyresö denna dag och det syntes tydligt att de håller till i en högre division. Kanske nåt som sporrar hemmalaget i kommande matcher...?

Kul var det iallafall att se bra fotboll denna soliga dag på Tyresövallen!

Nästa match är nu på lördag när Täby FK kommer på besök. Matchstart 13.30.