6-1 mot Täby FK
2022-03-20 10:56
Elin Engström när hon gör ett av sina 4 mål igår. Foto: Katarina Blomé

Ny match på Tyresövallen för Damlaget och den här härliga lördagen hade Täby FK kommit på besök för en träningsmatch. Täby som håller till i Div 1 Norra och varit högt upp i den serien senaste året.

Tyresö började bra och skapar flera lägen. Ida Ahlbom nära att komma fri på vänsterkanten i den 3:e minuten. Filippa Pettersson gör en soloräd några minuter senare men när hon avlossar skott inne i straffområdet så offrar sig Täbyförsvaret och motar bort skottet. Spelmässig dominns av Tyresö de första 10 minutrarna och därför blir det en riktig kalldusch när Täby kontrar i den 12:e minuten med en inlägg från högerkanten till en Täbyspelare som på halvvolley trycker in 0-1 till gästerna. Snyggt avslut faktiskt.

Efter målet blir det mer Täby som lyft upp spelet och sätter högre press på Tyresö. Mer boll på Tyresös planhalva nu. Inga direkta farligheter eller avslut mot Karro Sundberg i målet dock.

Efter 20 minuter tar Tyresö över taktpinnen igen som kommer närmare och närmare ett mål. Filippa Pettersson slår en lång crossboll över till Emelie Nygren i den 23:e minuten. Hon passar vidare till Michaela Larsson som slår ett inlägg mot bortre stolpen där sånär Victoria Isaksson hinner fram men bollen rinner över kortlinjen.

Victoria Isaksson serverar istället Elin Engström en djupledsboll i den 26:e minuten. Fri mot målvakten gör hon inget misstag utan trycker säkert dit kvitteringen 1-1.

Mycket Tyresö nu som vill ha mer. Skapar läge efter läge men gästerna ligger ofta och lurar om ett kontringsläge skulle dyka upp. Det gör det också ibland men stabilt Tyresöförsvar har koll.

Halvleken slutar 1-1 och med klar spelmässig fördel till hemmalaget.

Täby startar andra halvlek med några attacker mot mål men inget som direkt utmanar Karro Sundberg. Lugnt och säkert plockar hon de bollarna som kommer mot henne. En riktig farlig chans för gästerna blir det i den 55:e minuten men där Filippa Pettersson gör ett jättejobb och jagar ikapp Täbyspelaren innan hon kan avsluta. Filippa slår sedan en djupledboll till Michaela Larsson som nästan kommer fri men Täbykeepern kommer ut långt och kan rensa undan.

3 minuter senare slår Josefine Lindberg en mästarpass till Elin Engström som tagit en djupledslöpning och i straffområdet rullar hon in 2-1 för hemmalaget.  Tyresö fortsätter att trycka på och gästerna har svårt att värja sig. 66:e minuten nu och nytt mål för Tyresö och Elin Engström som får göra sitt 3:e för dagen. Snyggt framspelad av Michaela Larsson.

Ett par minuter senare ringer det igen. Michaela Larsson till Elin Engström i straffområdet och 4-1.

81:a minuten nu och Sosso Andersson vinner en löpduell på vänsterkanten. In i straffområdet och avslut men utanför. Insparken från Täby blir misslyckad och Sosso snabbar upp bollen och fixar en hörna. Bra slagen mot bortre stolpen där Ida Ahlbom möter upp med pannan. Retur till Michaela Larsson som skjuter mot mål men som sen rensas bort.

Nästa våg och nytt lägen av Michaela Larsson som rycker sig loss och in i strafforådet. Skott och träff i stolpen. Bollen går rakt ut till Andrea Strandh som säkert trycker in 5-1 i öppen kasse.

2 minuter senare 6-1 när Sosso Andersson fintar sig fram centralt från sin vänsterkant. Serverar en smörpass mellan Täbybackarna till Andrea Strandh som i sin tur inte gör nåt misstag utan igen sätter bollen säkert i mål.

Säker seger för Tyresö denna soliga dag över Täby FK.

Ny match nästa lördag 26/3 när Bollstanäs SK kommer på besök. Bollstanäs som de senaste åren hållt till i Elitettan men som i år spelar i Div 1 Norra. Matchstart 13.30 på Tyresövallen.