Tyresö FF
Damer

Seger över Älvsjö AIK
2022-03-30 07:51

Vad är väl en VM-kvalmatch mellan Polen och Sverige när man kan åka ner på Tyresövallen och se vårt älskade damlag spela 1/8 final i Victoria Cup. Elitettanlaget Älvsjö AIK var motståndet och eftersom de ligger i en division högre så fick Tyresö börja matchen med en bonusstraff. Sara Frigren är hur kall som helst och trycker in 1-0 innan domaren blåser igång matchen.

Högt tempo i matchen inledningsvis och Tyresö hittar lite bra kombinationer utan att komma till avslut. Annars är det mycket boll på Tyresös planhalva. Dock är det på en Älvsjökontring i den 10:e minuten som det första farliga avslutet kommer men skottet går över ribban.

Tyresö har bra koll på Älvsjös attacker och spelar med ett härligt lugn. Det blir dock åter riktigt farligt när tidigare Tyresöspelaren Lawlaw Nazeri får nicka tämligen ostört i den 19:e minuten på ett inlägg från vänsterkanten. Nick utanför..puh!

Mycket tuffa närkamper men domaren har bra koll. Snyggt anfall av gästerna i den 31:a minuten och avslut utanför straffområdet. Jempa Bakai räddar. Ett par minuter senare ny våg från gästerna på högerkanten men där visar Frida Thilén vem som bestämmer och tar resolut hand om bollen.

Älvsjö försöker nu sätta press på Tyresö som forsätter spela sig ur situationerna lugnt och behärskat.

Efter ett par minuter med fint spel av Tyresö hamnar så bollen hos Ida Ahlbom efter att Sofie Törnqvist slagit ett inlägg mot Älvsjös straffområde. Inne i straffområdet visar hon ingen pardon utan trycker in bollen i krysset till 2-0. Underbart snyggt.

Tuff och jämn första halvlek där gästerna dock hade bollen lite mer än Tyresö. Och så fortsätter det i den andra halvleken. Tyresö får en hörna från höger i den 51:a minuten. Otroligt nära att utöka men tyvärr offside i sista touchen.

En av Älvsjös kanske snabbaste spelare nr 11 Naomi Okhiria försöker ta sig fram i den 63:e minuten men Josefine Lindberg gör ett hästjobb och är på henne som en igel och vinner boll. Bra jobbat.

10 minuter senare kommer nr 11 ändå runt på vänsterkanten efter hög boll som missbedöms av Tyresö. Snygg yttersida mot förra årets skyttedrottning i Div 1 Södra Svealand Moa Sjöström ( då i Enskede) som från nära håll trycker upp bollen i nättaket till reducering 2-1.

Och Älsvjö vill ha mer. På ett felpass bjuds det på ett långskott av Älvsjö där Jempa Bakai får sträcka ut ordentligt och tippa till hörna.

Tyresö kommer till lite avslut även dem och är riktigt nära att utöka ledningen i 77:e minuten. Elin Engström sliter frenetisk mot Älvsjö försvaret och hittar till slut skottläget precis innanför straffområdet men fin räddning av Älvsjömålvakten.

Ny våg av Tyresö som kommer på högerkanten. Andrea Strandh kommer runt och slår ett lågt inlägg mot straffpunkten där Elin Engström möter upp och trycker iväg ett stenhårt skott men utanför tyvärr. Nära nära där...

Många trötta spelare i båda lagen när det är 10 minuter kvar av matchen. Gult kort på Andrea Strandh när hon bryskt kapar Lawlaw Nazeri som tyvärr måste utgå. Hoppas inget allvarligt.

Andrea Strandh tar en lång löpning på högerkanten med bara minuter kvar av ordinarie tid. Viker in i planen med bollen och viklar in bollen mellan Älvsjöbackarna till Elin Engström som sånär kan komma loss men bollen studsar undan.

Efter en otrolig kämpainsats av Tyresö vinner de matchen med 2-1 och är vidare i Victoria Cup. Tyresö som förövrigt startade matchen med inte mindre är 8 spelare som är fostrade i klubben får nu möta Djurgårdens IF i nästa omgång.

En riktig lagseger där samtliga ska ha beröm men jag måste ändå få ge en extra eloge till Sofie Thörnqvist som hittat en ny position i sin fotbollskarriär som mittback och gör det riktigt riktigt bra.

De 40 tal som trotsade kylan igår var nog inte besvikna på varken spelet eller spänningen och kommer säkert igen nu på lördag då Segeltorps IF kommer på besök. Sista träningsmatchen innan seriestarten. Matchstart 14.00 på Tyresövallen.