Härlig säsongsstart!
2022-04-11 09:44
Målskyttarna från matchen mot Stuvsta: Elsa Bengtsson och Elin Engström

Äntligen premiär i Div1 Södra Svealand och givetvis bjuder Tyresövallen på ett väder som är betydligt bättre än vad som bjudits på de senaste dagarna. Stuvsta IF står för motståndet och de är alltid tuffa att möta.

Full fart från första stund och det är Stuvsta som skapar det första läget genom en hörna från höger. Karro Sundberg i mål är bra med och tippar bollen till ny hörna från vänster. På den blir det en snabb spelvändning och Tyresö är nära att göra årets första seriemål.

Den kommer istället i den 5 minuten genom Elsa Bengtsson som snyggt tar ner en crossboll som Stuvstaförsvaret missar att nicka undan. Hon tar sig förbi sin bevakare och gör en sido förflyttning åt vänster så att hon men vänstern sen kan trycka in bollen i mål 1-0. Härligt mål!

Stuvsta är nära att kvittera omgående på en felpass från Tyresö och de får fritt skottläge centralt strax utanför straffområdet men skottet går utanför. Istället kan Tyresö i minuten senare skapa nytt jätteläge när Elsa Bengtsson från högerkanten tar sig in i straffområdet och passar mot bortre delen där Andrea Strandh möter upp men skottet blir lite för löst.

Efter 10 minuter tar Tyresö över tillställningen. Victoria Isaksson (som förövrigt var planens gigant idag) sätter ihop med Elin Engström enorm press på Stuvstas backlinje som inte får bort bollen utan resulterar i skott av Victoria men tyvärr mitt på målvakten.

Ny hög press 3 minuter senare som gör att Elsa Bengtsson vinner boll på högerkanten och kan sätta full fart mot mål. Istället för skott så serverar hon en mästarpass mot bortre stolpen där Elin Engström kommer och dundrar in 2-0 i öppen kasse. Smakstart av Tyresö i matchen!

Hemmalaget är ordentligt påkopplade idag. Går rejält in och vinner i princip alla närkamper. Stuvsta har svårt att få till nåt spel överhuvudtaget. I den 20:e minuten får Elsa Bengtsson nytt skottläge från sin högerkant efter fin pass från vänster. Skottet bli lite löst och utanför målramen. I läget efter får hon ny chans och då sitter sitter den. 3-0

Tyresö spelar nu med stort självförtroende och spelar fantastisk fotboll. Löser de få chanserna som gästerna får med att spela sig ur situationerna lugnt och metodiskt. I den 40:e minuten får Stuvsta en frispark ca 40m från mål. Inlägg mot straffområdet som stöts undan men blir till skott utifrån. Karro Sundberg kan lugnt ta hand om bollen.

Tyresö vänder snabbt och bollen återigen till Elsa Bengtsson på högerkanten. Inspel mot Elin Engström i straffområdet men bollen täcks undan. Istället får hon en ny chans minuten senare då hon blir frispelad lite till vänster. Väl där rundar hon snyggt en utrusande målvakt och lägger säkert in 4-0 i mål.

Innan domaren blåser för halvtid visar Tyresö upp ett fantastiskt väggspel och fårn högerkanten blir det ett inlägg mot bortre delen av straffområdet där Filippa Pettersson dyker upp från sin vänsterbackplats och får till en bra träff men i burgavelns utsida.

Paus och en ledning med 4-0.

Andra halvlek hinner knappt börja förrän vi har 5-0 på tavlan. Victoria Isaksson hittar Andrea Strandh på vänsterkanten. Hon spelar snyggt in till Elin Engström som direktskarvar in bollen i mål. Otroligt snyggt!

Tyresö trummar på och skapar en hörna från höger i den 50:e minuten. Bra slagen och Alva Lodén nickskarvar bollen till Sofie Törnqvist som provar skottlyckan med vänstern, utanför.

Tyresö trycker på och ger inte Stuvsta en chans att komma till något eget spel. I den 60:e minuten gör Elin Engström sitt 4:e!! mål återigen snyggt framspelad av Andrea Strandh. 6-0 och matchen är definitivt avgjord.

Tyresö håller ångan uppe matchen ut om än med kanske något mindre press mot motståndarna men spelar av matchen och vinner matchen övertygande. Försvarsspelet över hela banan var magnifikt. Inte minst på mittfältet. Att dessutom starta säsongen med mycket mål genom en 6-0 seger på Tyresövallen inför ca 100 personer bådar gott.

Nästa match är på måndag den 18/4 kl:14.00 på Stadshagens IP när det är dags att möte nykomlingen Karlbergs BK.