Damer

Mycket mål på vallen!!
2022-04-25 08:08

Ny hemmamatch för Tyresös damer och motståndet var Lidingö FK. Lidingö likt Karlberg är nykomlingar i Div 1 och frågan var kanske om det återigen skulle bli en jämn och tuff match som förra veckan...

Knapp hann dock publiken komma på plats innan Victoria Isaksson tryckte in 1-0 på hära håll redan i minut 1 efter ett fint inlägg  från högerkanten av Elsa Bengtsson. Underbar start.

Inledningsvis av matchen råder ingen tvekan om vilket lag som är det bästa för dagen. Tyresö kommer i våg efter våg och i princip allt spel är på Lidingös planhalva. Dock sliter gästerna hårt och gör det trångt och svårt för Tyresö att utöka ledningen.

Lidingö ligger och väntar på ett kontringsläge och i den 17:e minuten kommer det. Elsa Bengtsson gör ett fint hemjobb och ser till att blocka inspelet från Lidingös vänsterkant till inkast.

Så trots ett markant spelövertag dröjer det till minut 27 innan 2-0 kommer. Ett riktigt snyggt anfall där bollen går från Frida Thilén upp till Victoria Isaksson som passar vidare till Ida Ahlbom på vänsterkanten. Ida hittar i sin tur Elin Engström i en djupledslöpning. Lungt och behärskat lägger hon in bollen i bortre delen av målet. Snyggt och rättvist.

5 minuter senare hittar Ida Ahlbom återigen Elin Engström med en djupledsboll och 3-0. Och som inte det vore nog så får Elin dessutom göra ett äkta hattrick 3 minuter senare och dessutom inom bara 8 minuter! Inlägg från Josefine Linderg på högerkanten, målvakten tappar bollen och där står Elin och kan peta in bollen i mål till 4-0.

Slutminut nu av första halvlek och på ett onödigt slarv i försvaret får Lidingö en gratischans men avslutet skapar inga som helst problem för Jempa Bakai i målet. Pausvila med 4-måls ledning.

Andra halvlek fortsätter som den första med stort spelövertag från de gulklädda. Flera bra slagna hörnor som är riktigt nära att bli mål på men det dröjer till minut 57 innan nästa mål kommer.

Ida Ahlbom får en boll av Sara Frigren på vänsterkanten. Hon tar sig ner mot förlängda mållinjen och slår ett inlägg ser det ut som men bollen går över målvakten och seglar in i bortre burgaveln till 5-0.

Mera Tyresö. Andrea Strandh som kommit in vänder snyggt bort sin bevakare och slår ett fint inlägg till Elin Engström. Bra avslut men skottet täcks förtjänstfullt bort.

Ett par minuter senare tar sig Filippa Pettersson fram och får till ett bra avslut som målvakten får lite problem med. Bollen rensas till hörna. På hörnan når Sofie Thörnqvist högst  men ny rensning av Lidingö.

Tyresö har trots sin stora ledning inte slagit av på tempot utan vill ha mer och efter bra hög press i den 74:e minuten kan Elin Engström göra sitt 4:e mål för dagen. I straffområdet vänder hon bort sin bevakare och trycker distinkt in bollen vid den bortre stolpen till 6-0

Bara ett par minuter senare hittar Sara Frigren Sosso Andersson på vänsterkanten. Sosso tar sig framåt mot mål och dundrar med vänstern upp bollen i nättaket till 7-0. Otagbart!

När bara 10 minuter återstår får vi äntligen se Lina Malmborg göra comeback på planen efter långtidsskada. Hon är dessutom inte långt ifrån att skarva in bollen i mål 5 minuter senare men bollen går utanför målramen och matchen slutar 7-0.

Bombsäker seger för Tyresö som övertygade mot ett vilt kämpande Lidingö.

Nästa match blir nog betydligt tuffare då Boo FF står för motståndet. Boovallen 1/5 kl 13.30.