Damer

Segersviten bruten...
2022-05-08 21:51

Match för Tyresös damer i lördags mot P18 som åter är med i Div 1 efter en säsong i division 2.

Och gästerna börjar matchen bra och sätter hög press omgående på Tyresös bollhållare. Tyresö har svårt att spela sig ur den och det blir mycket passningar till blå P18 spelare.

Efter 10 minuter börjar så spelet vara lite mer på gästernas planhalva med bl.a flera bra skottlägen för Sosso Andersson men inget mot mål.

Bra försök flera gånger att komma fram måt P18 mål men det är kallt och regnigt och bollen är lömskt hal och Tyresö får inte till det i sista passet. Samtidigt måste det erkännas att gästernas försvar är riktigt bra.

I 26:e minuten bjuder Tyresö på ett riktigt fint anfall ändå. Josefine Lindberg fintar sig fram på sin högerkant, spelar fram bollen till Elin Engström som tar emot och spelar bakåt till Michaela Larsson som får till ett bra avslut men bollen går precis utanför krysset.

Istället kan P18 göra 0-1 på en miss i Tyresö försvar som friställer deras nr 12 Agnes Nilsson. Fri mot Jempa Bakai gör hon inget misstag utan rullar säkert in den vid stolpen. Riktigt surt såklart.

Tyresö sliter på utan att hitta det rätta flytet men kämpar och sliter. I den 33:e minuten får Tyresö en hörna från vänster. Bollen nickas undan och går mot Sosso Andersson som trycker iväg en av sina patenterade kanoner men bollen går klockrent i ribban och ut till höger. Nytt inlägg men då är det vinkat för offside.

Efter 48:a minuter blåser domaren för pausvila. En halvlek som tyvärr mest innehållit felpass och inkast. Inte alls en match som vi är vana att se från Tyresö så här långt i serien.

Tyresö kommer ut i andra halvlek fast beslutna om att de ska vända på det här. Bra attacker mot gästernas mål omgående. Sosso Andersson tråcklar sig fram på vänster och får iväg ett skott som målvakten har vissa problem med men tyvärr är ingen annan Tyresöspelare med på returen.

Ett par minuter senare Tyresöhörna. Bollen till Alva Lodén som provar skott utanför straffområdet men det täcks förtjänstfullt bort.

Tyresö har fortsatt svårt att hitta lösningar mot P18´s försvar och det blir alltid gästerna som går vinnande ut närkamperna och i spelet 1 mot 1. Massa felpass och dålig rörelse utan boll.

I den 72:a är det dock riktigt nära kvittering men bollen räddas på mållinjen. P18 ser ut att ha bra koll på Tyresös forcering sista kvarten och nu verkar det även som orken på vissa spelare börjar avta. Kanske en frispark i 85:e minuten strax utanför straffområdet skulle göra susen? Riktigt bra slagen av Sara Frigren men bollen vill INTE in...

Sista chansen får Lina Malmborg när hon på ett inlägg från höger försöker trycka till bollen på volley men tyvärr över ribban.

P18 vinner matchen men 0-1 och det känns inte alls orättvist. De spelade lugnt och stabilt matchen igenom och hade ett riktigt bra försvar. Samtidigt kom Tyresö inte alls upp i den standarden vi har sett hittills i serien.

Bara att ta revansch när Tyresö åker till Gotland 27 Augusti. Men innan dess är det många matcher att spela och först på tur står Sätra SK. Sätra som Tyresö allt som oftast haft svårt med och då speciellt på deras smala trånga hemmaplan. Sätra BP på lördag 14.00.