Tyresö FF
Damer

Förlust mot Boo FF i Svenska Cupen.
2022-05-19 09:16

Äntligen lite kvällsvärme på Tyresövallen igår (iallafall inledningsvis) och match mot seriekollegan Boo FF i Svenska Cupen.

Senast lagen möttes blev det seger för Tyresö med 2-0 på Boovallen så gästerna var nog ute efter lite revansch.

Det är en lite trevande inledning där de båda lagen känner på varandra utan att det händer särskilt mycket. Mycket passningar i sidled fram och tillbaka.

I den 11:e minuten blir det riktigt farligt när Boo spelar över backlinjen samtidigt som Jempa Bakai tvekar för en millisekund men revanscherar sig direkt på avslutet från Boo med en fin fotparad som går i stolpen. Returen kan hon själv ta hand om.

Mycket felpass och stillastående spelare utan boll. Boo utnyttjar det och kontrar i den 14:e minuten. Djupledsboll som det i första läget ser ut som Tyresö har koll på men ändå blir det friläge som förvaltas på bästa sätt med placering till 0-1 vid bortre stolpen.

Tyresö tar tag i spelet omgående därefter och Alice Nagy fixar en högerhörna nån minut senare. Sara Frigren hittar Sofie Thörqvist panna men nick utanför. Ytterligare 5 minuter och Tyresö får en frispark långt ut till vänster ca 45 meter från mål. Sara Frigren lyfter bollen mot bortre där Frida Thilén möter upp med pannan men domaren båser för frispark. Litet tryck mot Boomålet nu.

Halvtimmen spelad och Sosso Andersson hinner upp en boll på vänsterkanten. Inspelet rensas till hörna från vänster. Ny frispark till Boo då Frida Thilén råkar spring på målvakten. 2 minuter senare sliter sig Josefine Lindberg fram på högerkanten efter en Tyresöfrispark. Inspel mot bortre stolpen som nickas undan.

Mer av Tyresö och mer av Josefine Lindberg som i den 38:e minuten kommer runt på högerkanten och från förlängda mållinjen försöker trycka in bollen men den går i burgavelns utsida.  Annars är det få avslut mot mål. Finns lägen men ingen vill avsluta. I den 42:a får Tyresö ett gratislägen när Boo passar helt fel till Sosso Andersson i straffområdet. Pass till Andrea Strandh som blir helt fri men skjuter rakt på målvakten. Bra forcering i slutet av första men det står 0-1 när lagen går till pausvila.

Andra halvlek och det ser lite segt ut. Den rätta skärpan är inte riktigt där.  Josefine Lindberg hittar Linnéa "Limpan" Fremdling i straffområdet. Tyvärr blir avslutet lite missriktat och bollen smiter utanför målramen. 10 minuter in i andra halvleken så skapar Tyresö en hel hög av hörnor. Bra slagna och riktigt farliga men bollen vill inte in!

30 minuter kvar och Boo som i princip inte haft nånting i andra halvlek börjar nu skapa lite chanser.  Friläge Boo där Jempa Bakai är ute och skär av vinkeln. Boospelaren lyckas ändå komma runt men bollen rullar dock inte in i mål då Sofie Thörnqvist kan rensa undan. Nytt läge för Boo från vänsterkanten några minuter senare. Bra räddning av Jempa Bakai med lång vänsterarm.

I den 73:e minuten kommer 0-2 till Boo efter snyggt väggspel som ger ett friläge.

Riktigt surt då det varit Tyresö som tryckt på mestadels i andra halvlek.

Tyresö har dock på intet sätt gett upp matchen utan gör ett tappert försök att komma ikapp. 77:e minuten bra spel från Alice Nagy ut till Frida Thilén på högerkanten som flyttat upp. Bra inlägg till Sosso Andersson som får ett bra läge men skottet högt över ribban.

Boospelare får rött kort i den 81:a minuten efter sitt andra gula och det gör att Tyresö kan öka trycket ytterligare.  Ny fint slagen frispark av Sara Frigren och nära nära att Linnéa Fremdling kan trycka in bollen men icke!

I den 88:e minuten kan så äntligen Tyresö reducera till 1-2 genom Sosso Andersson, fint förarbete av Alice Nagy och Frida Thilén.

Fortsatt tryck mot Boomålet. Nick på vänsterhörna i den 90 minuten av Lina Malmborg precis utanför. Inlägg strax efter från högerkanten via Josefine Lindberg mot en helt fri Frida Thilén men avslutet blir inte vad hon hoppats utan går rakt i famnen på målvakten.

Det blev spännande på slutet och Tyresö slet hårt för att få till en kvittering men Boo reder ut och vinner mtchen med 1-2. Ett Boo som får ta ledningen är svåra att forcera och de gör det bra. Det vet vi sen tidigare och så blev det även denna kväll. Bara att gratulera Boo till avancemanget i Svenska Cupen och för Tyresö att fokusera på nästa match i serien istället.

Den är på Lördag 21/5 kl 16.30 på Tyresövallen. Motståndare IK TUN.