Damer

Målsnålt mot IK Tun
2022-05-23 05:38
Målskytten Alva Lodén

IK Tun som alltid bjuder på tufft motstånd gjorde ingen skillnad i lördags när de kom och gästade Tyresövallen. Det är dock Tyresö som började matchen bäst och spelar riktigt fin fotboll och hittar ytor på IK Tuns planhalva. Bollen rullar fint mellan Tyresös spelare.

Bra chans när Josefine Lindberg hittar Alva Lodén i den 10:e minuten centralt framför straffområdet. Bra skott men precis utanför.

I den 14:e minuten första IK Tun anfallet som blir riktigt farligt när de tar sig fram på vänsterkanten. Inspel snett inåt bakåt till spelare som fyllt på men skottet över.

Annars är det fortsatt mycket spel på gästernas planhalva. IK Tun ställer dock blixsnabbt om när kontringsläget uppstår.

Tyresö tar ledningen i den 23:e minuten när Sara Frigren spelar in bollen centralt till Ava Lodén som nu tar några steg fram mot straffområdslinjen och trycker iväg ett bra som som går in under målvakten. 1-0 och det är klart rättvist sett till matchinledningen.

Tyresö vill ha mer och fortsätter trycka på. Sosso Andersson inspel från vänster mot bortre där Andrea Strandh möter men skott utanför. Strax därefter Tyresöhörna som blir riktigt farlig men inget mål.

Frida Thilén spelar fram till Elin Engström i den 32:a minuten. Hon skarvar vidare till Andrea Strandh på högerkanten. Inspel mot Sosso Andersson på vänsterkanten men tyvärr offside.

Ja chanserna avlöser varandra och alla vi på läktaren tror nog att det ska börja trilla in lite fler bollar snart för hur länge ska gästerna orka hålla emot? Visst, IK tun har några chanser även dem som är riktigt vassa men inget som skapar några problem för Karro Sundberg i målet.

Närkamperna blir tuffare och tuffare ju längre halvleken går. Absolut ingen ful match dock utan rejäla tacklingar från båda lag. Klart spelövertag av Tyresö i den första halvleken som slutar med en knapp ledning 1-0.

Andra halvlek och Tyresö fortsätter att rulla boll. Gästerna har dock börjat sätta betydligt högre press nu och det resulterar in en riktigt farlig kontring i den 48:e minuten när de vinner boll högt upp. Men inget mål.

10 minuter in i andra börjar så det fina spelet från första halvlek tyna bort lite.  Visst det skapas lite chanser mot IK Tuns mål men inte med samma intensitet som från första halvlek.

I den 67:e minuten kastar Josefine Lindberg ett inkast upp till Elin Engström som slår ett inlägg mot bortre stolpen. Målvakten kan inte hålla i bollen och Elsa Bengtsson kan sno åt sig bollen och spela den bakåt till Michaela Larsson som får bra skottläge men bollen går över ribban. Nära mål där.

5 minuter senare blir Elsa Bengtsson helt fri med målvakten men blir (felaktigt) avvinkad för offside.  Istället är det otroligt nära kvittering minuten senare när bollen studsar runt i Tyresös målområde nån meter från mållinjen men Tyresö håller tätt och till slut kan Michaela Larsson rensa bort bollen. Puh!

Trots att spelet inte riktigt flöt på i andra halvlek så skapas det ändå några fina chanser mot slutet men inget mer mål och matchen slutar 1-0 och 3 poäng till in på kontot.

Nästa tuffa match är borta på lördag 28/5 på Enskede IP mot Enskede IK.  Matchstart 14.00.