Damer

Seger på kanalplan.
2022-06-10 06:56

Tyresö mötte Stureby igår på Hammarby IP och tog ytterligare 3 poäng. Det satt långt inne efter att spelmässigt kanske uppvisa årets sämsta insats.

Första minutrarna startade dock bra med att både Elsa Bengtsson och Andrea Strandh får ett par fina möjligheter men där sista touchen misslyckas. Hemmalaget har bra fart och sätter press på Tyresös bollhållare. Dessutom spelas bollen om och om igen från Tyresöfot till Sturebyspelare som gör att de kommer till flera avslut som lyckligtvis inte träffar mål.

I den 5:e minuten efter en situation där Tyresö inte kan spela sig ur pressen blir det en frispark till hemmalaget. Hårt slagen mot bortre som Jempa Bakai får tippa till hörna från höger. Hörnan rensas undan till högt upp stående Sturebykeeper som i sin tur passar fel och det blir ett jätteläge att från långt håll slå in bollen i öppen kasse men Stureby täcker av bra.

Linnéa Fremdling som för dagen fått chansen från start har ett bra skottläge i den 12:e minuten men passar osjälviskt istället och chansen försvinner. Strax efter passar Ida Ahlbom upp bollen till Andrea Strandh som kommer runt på vänsterkanten och passar snett bakåt till anstormande Tyresöspelare men avslutet rakt i famnen på målvakten.

Annars har Tyresö det svårt. Hittar inte fram med passningarna alls och ofta ofta går bollen till Sturebyspelare istället. Stillastående och icke mötande spelare gör att Stureby kommer närmare och närmare ett ledningsmål. Och i den 30:e minuten kommer det. Frispark vid mittlinjen och boll upp till Sturebyspelare som får ta emot bollen tämligen enkelt utanför straffområdet och måtta skott. Bra placerad mot krysset men kanske borde Jempa Bakai i målet tagit den då den inte var särskilt hård. Hursomhelst så tar klart rättvist hemmalaget ledningen med 1-0.

Fortsatt mycket felpass efter det och viss frustration i Tyresölaget som dock börjar ta för sig mer i närkampsspelet. I slutminuten krigar sig Elin Engström till sig bollen och passar fram till Elsa Bengtsson som i princip har öppet mål men som vänder om istället för att kanske få ett bättre läge men då är chansen borta.

Paus och vi har fått se årets spelmässigt sämsta halvlek. Det krävs betydligt mer för att kunna vända på den här matchen.

Andra halvlek nu och efter bara ett par minuter gör Stureby 2-0. En felriktad bakåtpass från Ida Ahlbom som går förbi Jempa Bakai i målet och ser ut att rulla in i mål men tar i stolpen och ut. Sofie Thörnqvist försöker rensa undan men istället kommer Sturebyspelare och trycker in bollen i mål. Riktigt tungt och det ser mörkt ut för de gulklädda...

Nåja, mycket tid kvar som tur är. I 55:e minuten fin chans när inbytta Sosso Andersson trycker sig fram på vänsterkanten och in i straffområdet. Passning in central men Stureby försvaret rensar till hörna. Bra slagen och där är Sofie Thörnqvist med pannan och bollen studsar lite innan målvakten kan ta hand om den.

3 minuter senare får Tyresö en frispark utanför straffområdet på högerkanten. Michaela Larsson slår in den mot mål och där är Lina Malmborg och trycker in reduceringen, eller är det ett självmål?

Nu börjar det tryckas på lite mer från Tyresös håll och bara ett par minute senare är det nära igen men återigen är Sturebys duktiga målvakt i vägen och kniper bollen. Tyvärr blir det en liten kollision och hon tvingas utgå. Hoppas allt gick bra med henne.

Ytterligare ett par minuter senare rullar Elin Engström in sitt 10:e! mål för säsongen. Från vänsterkanten bort mot den högra stolpen och in. 2-2.

70:e minuten nu och det skapas bra lägen. Sosso Andersson får en boll centralt från högerkanten. Hårt uppvaktad får hon ändå iväg ett skott men över ribban.

Minuten senare får Stureby en hörna från vänster. Bra slagen och fin nick men Jempa Bakai revanscherar sig från första halvlek och gör en jätteräddning innan bollen rensas bort av Sofie Thörnqvist.

I den 83:e minuten bryter Tyresö ett uppspel från hemmalaget och Elin Engström spelar in bollen centralt från högerkanten in till Sosso Andersson som nu vänder bort försvararen och dundrar in 2-3 till Tyresö och vändningen är ett faktum.

Dessutom riktigt nära att även göra ytterligare mål i slutminuten när Sosso Andersson som från vänsterkanten slår en hårt låg boll mot bortre stolpen och ytterst nära att Elsa Bengtsson kan trycka in bollen men den rullar förbi.

Tyresö vinner matchen med 3-2 efter att ryckt upp sig något i andra halvlek och kämpade in i det sista och det var nog det bästa man kan säga om matchen. Passningarna, mottagningarna och spelet lämnade mycket att önska.

Nästa match för damerna är borta mot Sollentuna då det är dags för semifinal i Victoria Cup.

Tid: Onsdagen den 15/6 kl 20.00 på Sollentunavallen.