Grattis Sollentuna!
2022-06-17 07:18

Semifinal i Victoria Cup mot Sollentuna SK på Sollentunavallen.

Kändes direkt att det skulle bli en tuff och svår match för de gulklädda och så blev det också.

Hemmalaget är betydligt mer påkopplade när domaren blåser igång matchen och sätter full fart direkt. Hörna i 6:e minuten som nickas in till 1-0. Ny hörna 5 minuter senare. Ny nick och 2-0. Ser återigen tämligen enkelt för Sollentuna.

Ytterligare 5 minuter senare är det nära 3-0 på ett riktigt snyggt anfall från hemmalaget. Boll från vänstersidan över till höger sidan. Perfekt lyftning över Tyresös backlinje och där stormar nr19 i Sollentuna fram och kommer helt fri men avslutet utanför.

Ja det känns som att Tyresö spelar med färre spelare än Sollentuna efter som de har svårt att komma över mittlinjen. Mänder av dåliga pass och mottagningar. Det är ett konstant tryck mot Tyresös mål. Tyresö kämpar och sliter men får liksom inte tag i bollen riktigt för att kunna etablera nåt spel offensivt.

Det skapas ändå en hörna i den 20:e minutan från höger. Lågt slagen mot förstastolpen där Sosso Andersson möter upp med en bredsida precis utanför stolpen.

Annars är det Solentuna för hela slanten som skapar hörnor efter hörnor och kommer till mänger av avslut. Jempa Bakai får göra flera svettiga räddningar. I 25:e minuten ytterligare en hörna för Sollentuna. Bollen nickas bort men till en Sollentuna som från utaför straffområdet drar till på halvvolley rakt upp i krysset till 3-0. Ganska snyggt faktiskt måste jag medge.

Sollentruna vill ha mer och kommer i våg efter våg. I den 37:e minuten blir det ytterligare mål då de från högerkanten ser ut att vilja slå ett inlägg mot straffområdet. Bollen letar sig istället in i bortre burgaveln till 4-0.

Innan domaren blåser för välbehövlig pausvila hinner Sollentuna med ytterligare ett par hörnor och varav på en av dem får de göra ytterligare ett nickmål till 5-0.

Riktigt tuff halvlek där Tyresö inte alls kommer upp i samma kaliber som motståndarna. Sollentuna leder klart rättvist och kunde gjort ännu fler mål faktiskt. Tror jag räknade till 12 hörnor för Sollentuna.

Andra halvlek och Tyresö gör lite byten direkt och stuvar om lite i uppställningen. Det påverkar inte matchbilden nämnvärt men Tyresö kommer ändå till några avslut. Sara Frigren provar skott i den 52:a minuten där Sollentunamålvakten räddar till hörna.

I den 60:e minuten tvingas Jempa Bakai gå av och ersätts då av Sara Frigren i mål! Och Sara gör det med BRAVUR! Gör den ena räddningen efter den andra med både armar och ben. Sollentunatrycket är konstant och i 67:e minuten gör de även 6-0. Tyresö får inrikta sig på försvar och att jaga boll.

I och med att Sara Frigren fick hoppa in i målet har Indra Njoo fått komma in i matchen. Indra är född -07 och gör det riktigt bra i sin A-lags debut. Lyckas får med sig bollen ett par gånger och går modigt in i närkamperna.

Sollentuna vinner matchen till slut med 7-0 och gör det övertygande. Bara att gratulera till finalplatsen i Victoria Cup. Där får de möta BP som igår slog Hammarby med 4-1. En match där Tyresöfostrade Ida Bengtsson gjorde ett av målen. Tyresös damer drar in 10.000:- till klubben ändå för en 3:e plats i cupen. Bra gjort!

På Lördag är det ny match och då är det Smedby AIS som kommer till Tyresövallen. Bara att skaka av sig förlusten mot Sollentuna och fokusera på den.