Tyresö FF
Damer

Effektivt Bollstanäs vann
2022-08-02 07:58

I strålande sol var det dags att varva upp inför återstarten av serien. Det i form av ny träningsmatch mot Bollstanäs. Denna gång på Bollstanäs IP. Förra gången lagen möttes i våras var BSK klart bättre än Tyresö och ledde matchen med 0-3 redan efter 10 minuter. Slutresultat den gången blev 1-5. BSK leder Div1 Norra Svealand och har en 0:a i antalet förluster.

BSK börjar matchen bäst och skapar flera avslut mot mål inledningsvis. Moa Johansson i målet får göra flera bra räddningar. Det märks dock tydligt att det är ett helt annat Tyresö som inte tänkt vika ner sig likt förra gången och är betydligt bättre påkopplade denna dag.

I den 8:e minuten slår Michaela Larsson en fin djupledsboll mellan BSK´s backlinje till Andrea Strandh som tar sig in i straffområdet men skottet går utanför målramen. Ett par minuter senare lyfter BSK en fin boll över Tyresö backlinje. Helt fri mot mål gör BSK spelaren inget misstag utan tar sig kyligt förbi en utrusande Moa Johansson i målet och rullar sen in bollen i öppen kasse 1-0. Direkt därefter riktigt nära 2-0 men bollen tar i stolpen och returen räddar Ida Ahlbom på mållinjen.

Efter ca 20 minuter börjar spelet jämna ut sig och Tyresö får mer och mer att säga till om och skapar flera bra lägen. Även försvarsspelet ser bättre ut och närkamperna vinns i större utsträckning. I 23:e minuten ett superanfall på vänsterkanten mellan Sara Frigren, Lina Malmborg och Ida Ahlbom. Skottet täcks.

5 minuter senare stressar Tyresö till sig bollen och Sara Frigren får iväg ett bra skott 20 meter från mål men BSK målvakten gör en fin rädding till hörna. Hörnan bra slagen och det är riktigt nära att Tyresö kan trycka in bollen men den studsar upp på handen på Tyresöspelare och domaren blåser.

Tyresö har nu bitit sig kvar en stund på BSK´s planhalva och skapar ett visst tryck. Dock inga direkta avslut mot mål. Farlig BSK kontring i den 34:e minuten med skott precis utanför bortre krysset. Efter det är det åter hemmalaget som har mest boll men även dem har svårt att skapa några riktigt farliga avslut mot ett väl försvarande Tyresö.

5 minuter kvar av halvleken och Sara Frigren snappar upp ett felpass från BSK och trycker iväg ett bra skott som keepern för sträcka ut ordentligt på till hörna. Återigen riktigt nära kvittering när Michaela Larsson sånär kan trycka in bollen men tyvärr mitt på målvakten och därefter rensas bollen bort.

Ida Ahlbom fintar sig fram på vänsterkanten ett par minuter senare och spelar in till Michaela Larsson som åter är spelbar och vinklar nästan in bollen även denna gång men tyvärr avvinkad för offside.

Inga fler mål i första halvlek men har varit riktigt nära flera gånger åt båda håll. Jämn halvlek mellan 2 jämna lag.

Andra halvlek och Tyresö skapar ett par riktigt farliga hörnor inledningsvis och är nära att kvittera. Således känns det lite orättvist när BSK gör 2-0 på en kontring i 49:e minuten. Snyggt spelat var det dock.

51:a minuten och Alice Nagy slår ett fint inlägg mot Lina Malmborg i bortre delen av straffområdet men bollen nicks undan till hörna i sista sekund. Återigen skapar Tyresö flera hörnor som blir farliga och utmanar BSK ordentligt nu men inget mål. Miss i uppspelet från Tyresös backlinje och snabb omställning BSK och effektivt bra avslut i bortre burgaveln och 3-0 till hemmalaget.

Tyresö fortsätter att kämpa på för att få till en reducering. Ida Ahlbom med bra inspel till Elsa Bengtsson i straffområdet, skott mitt på målvakten. 20 minuter kvar och tempot avtar lite. Tyresö kommer till fler avslut och biter sig kvar högt upp på BSK planhalva. Nytt skott Elsa Bengtsson i 75:e minuten men över denna gång. 2 minuter senare får hon ny gratischans men blir nog lite överraskad och bollen går utanför målramen.

Fortsatt Tyresö som trycker på nu. Bra spel och bra avslut från Alice Nagy men även bra räddning till ny hörna för Tyresö. BSK ser (iallafall i mina ögon) betydligt tröttare ut än Tyresö som nu tagit över. BSK är dock riktigt nära att utöka ledningen i slutminutrarna flera gånger om men Moa Johansson agerar lugnt och säkert och reder sitt mål för ytterligare påhälsning.

En bra och jämn match att titta på och 3-0 som blev slutresultatet speglar nog inte matchbilden riktigt men som alla vet så är det målen som räknas. Dock kanske inte riktigt denna gång då det "bara" var en träningsmatch.

Nästa match är på söndag 7/8 kl 16.00 då serien drar igång igen. Bortamatch mot Stuvsta IF på Stuvsta IP 1.