Damer

Bittert resultat mot Boo...
2022-08-23 06:24

Det blev en jämn, bra och tuff match när serieledande Tyresö tog emot Boo FF på Tyresövallen i söndags. Gästerna som i princip var tvingade att vinna för att inte avståndet upp till ledaren i Div 1 Södra Svealand inte skulle bli för stort gjorde även så och såg till att avståndet krympte.

Tyresö började matchen riktigt bra och kommer runt på vänsterkanten flertalet gånger men tyvärr så går avsluten inte på mål. I den 8:e minuten får Ida Ahlbom en boll på vänsterkanten av Sofie Thörnqvist. Hon tar sig förbi 2 Boospelare och in i straffområdet - skott över.

Ett par minuter senare ett riktigt snyggt anfall och inlägg från högerkanten från Josefine Lindberg till Michaela Larsson som i sin tur passar in till Elin Engström. Kanonläge men Elin får inte riktigt till avslutet och målvakten snor bollen.

Tyresö spelar riktigt kul och anfallsrik fotboll och dominerar stort första halvtimmen. Sosso Andersson skjuter och skjuter men bolluslingen vill inte in. Efter 35 minuter börjar Boo komma till lite farligheter i form av en frispark men den nickar Lina Malmborg förtjänstfull bort men blir till nytt inlägg där planens gigant för dagen Frida Thilén klarar ut. Ett par minuter senare nytt inlägg från höger men då är Moa Johansson där och skopar in.

I den 41:a minuten Spelar Frida Thilén ut bollen till Josefine Lindberg som tar med sig bollen fram i banan innan hon spelar fram till Sosso Andersson som försöker rycka förbi Boospelaren och fixar en hörna från höger. Långt slagen och bollen kommer tillbaka till första stolpen där Josefine Lindberg kan lägga in 1-0 men assisterande domaren har höjt flaggan - offside.

Slutminut i första halvlek och efter fint sammarbete mellan Lina Malmborg och Ida Ahlbom blir det ny hörna. Den här gången från vänster. Bra slagen av Sara Frigren till Sofie Thörnqvist som får till ett bra avslut som går precis utanför bortre stolpen. En riktigt bra halvlek från de gula men tyvärr inga mål.

Andra halvlek och mer Boo FF nu som skapar ett visst tryck mot Tyresös mål. Det blir en kontring från Tyresö i den 50:e minuten Sosso Andersson kommer på högerkanten, spelar in till Michaela Larsson som hittar ut Ida Ahlbom. Hon tar sig in i straffområdet på vänstersidan och spelar snett bakåt till Sara Frigren som skjuter. Skottet täck till hörna från vänster. Ny bra hörna och nick Sofie Thörnqvist - över.

I den 57:e minuten får Tyresö en frispark en bit in på Boo´s planhalva. Sara Frigren hittar Frida Thiléns panna och nicken går förbi Bookeepern men räddas av utespelare på mållinjen innan den rensas bort. Riktigt nära en Tyresöledning där.

En bit in i andra halvlek får Boo en riktigt farlig frispark när bollen studsat oturligt upp på Moa Johanssons hand precis utanför straffområdet. Bra slagen frispark vid stolproten och 0-1 till gästerna. Surt!

Tyresö försöker omgående att skapa en kvittering och får till ett snyggt anfall på vänsterkanten och inlägg till Alva Lodén - skott över. I 73:e minuten hittar Michaela Larsson fram med en boll till Elin Engström - direktskott, målvakten räddar.

Slarv i uppspelet i den 76:e minuten rakt till den spelaren i Boo som kanske har det bästa avslutet. Välplacerat skott i bortre burgaveln och 0-2.

Tyresö flyttar nu fram spelare och det skapas lägen efter lägen och det nickas över och utanför. Kontring Boo i 82 minuten och friläge. Moa Johansson gör en fin räddning.

Tiden rinner iväg och Boo vinner matchen. En match som var riktigt kul att se (förutom resultatet då), Tyresö borde har avgjort redan i första halvlek då de dominerade stort. Bara att gratulera Boo till segern och ta nya tag på lördag då de gula åker till Gotland för att möta P18.