Damer

1 poäng på Gotland!
2022-08-28 10:31
Tyresö efter 1 poäng mot P18. Foto: Jempa Bakai

Borta match mot P18. Kanske en av seriens kanske tuffaste motståndare. Senast lagen möttes drog det Gotländska laget längsta strået och vann med 0-1 på Tyresövallen. De gula hade således revansch att utkräva.

Och det börjar bra och det skapas riktigt farliga lägen mot P18´s försvar som agerar riktigt bra och täcker undan både spelare och skott. Istället bjuder de på ett riktigt snyggt mål i den 4:e minuten när de skickar upp en långboll på högerkanten, pass in centralt och direktskott som tar i bortre stolpen och in. Riktigt snyggt faktiskt och tyvärr 1-0 till hemmalaget.

Fortsatt bra fart på Tyresö som skakar av sig målet snabbt. Elsa Bengtsson kommer loss på högerkanten och fixar en hörna. Sara Frigren slår en perfekt hörna som tar på en P18 hand (ser det ut som från mina gula ögon) men domaren friar. Han hade förmodligen rätt J

Efter kvarten spelat har det varit mycket Tyresö men då får P18 en hörna från vänster efter en snabb kontring. Tyresö rensar undan. Det blir strax därefter en ny hörna men den här gången från höger. Den får inte Tyresö bort riktigt utan blir till skott och 2-0 till hemmalaget. Riktigt tufft i det läget.

Värmen är påtaglig och det är tufft därute på planen. Hemmalaget spelar nu lugnt och kontrollerat. Tyresö väljer med omsorg de tillfällen då de sätter press på P18´s bollhållare.  Nytt anfall från hemmalaget på högerkanten men Frida Thilén stänger rutinerat av bra så att Moa Johansson kan komma ut och ta hand om bollen.

Det är full fart på Elsa Bengtsson idag som ofta med sin snabbhet kommer runt på sin högerkant. Tyvärr är P18´s duktiga backar med på noterna och kan täcka bort inspelen. Matchen går mot pausvila men då i 45:e minuten snappar Sara Frigren upp en felpass från P18 och lägger bombsäkert in reduceringen 1-2 över målvakten. VIKTIGT mål precis innan paus.

Andra halvlek nu och hemmalaget får en frispark en bit in på Tyresös planhalva efter att Elsa Bengtsson vänt bort sin bevakare lite för bryskt enligt domaren. Inspelet blir riktigt farligt när bollen nickskarvas mot mål. Moa Johansson gör en otrolig räddning och tippar bollen över ribban.

Fortsatt mycket P18 i början av andra halvlek som skapar flera bra lägen. En av dem är när de är nära att komma loss på sin högerkant men då gör Sofie Thörnqvist en perfekt brytning och petar undan bollen till inkast. Tyvärr tvingas hon gå av efter det och ersätts av Ella Bergström.

Tyresö börjar sakteliga komma högre upp i banan och skapar en hörna i den 56:e minuten. Återigen perfekt slagen av Sara Frigren som den här gången hittar Lina Malmborgs panna och bra nick i...ribban! och ut. Nära kvittering där.

Nytt byte av Tyresö i den 70:e minuten när Sosso Andersson får lämna plats för Andrea Strandh. Det är riktigt hett där ute på planen och man är inte avundsjuk direkt på spelarna från vår skuggplatsen i skogsbrynet. 10 minuter kvar och nu har även Elsa Bengtsson sprungt klart och ersätts av Alice Nagy.

Tyresö trycker på för en kvittering men det är en riktigt tuff och bra motståndare som de har att göra med idag. De riktigt farliga lägena uteblir och tiden börjar rinna ut. P18 spelar lugnt och förivrar sig inte men även de börjar visa trötthet i den 30 gradiga värmen.

På tilläggstid trycker sig Sara Frigren förbi flertalet P18 spelare på vänsterkanten och bjuder även den tillresta Tyresöpubliken på en tunnel innan hon spelar in bollen centralt till Lina Malmborg. Lina Passar ut bollen på högersidan till Alica Nagy som trycker iväg ett riktigt bra skott som borrar sig in vid den bortre stolpen och kvitteringen till 2-2 är ett faktum. HELT UNDERBART!

Faktum är att Tyresö trycker på för ytterligare mål innan domaren blåser av och det är många gulklädda (och blåklädda också för den delen) som inte har mycket kraft kvar i sina kroppar. Värmen, underlaget och motståndet har tagit ut sin rätt.

Att vända ett 2-0 underläge till kvittering visar vilka otroliga spelare och fighters det finns i det här laget.