Damer

Seger mot Sätra
2022-09-04 09:44

Åter match på Tyresövallen för Tyresös damer och den här gången var det Sätra SK som stod för motståndet. Skulle Tyresö hitta tillbaka på vinnarspåret?

Det ser bra ut i början och de får en riktigt gratismöjlighet när Sätras målvakt plockar upp en bakåtpass och det blir frispark precis på straffområdslinjen. Skott Sara Frigren som blir en retur ut på höger. Nytt skott Sosso Andersson blir till hörna. Men inget mål där.

Sätra parkerar 9 spelare på egen planhalva när Tyresö har boll på sin. Låter Tyresö spela runt mellan sig och inväntar tålmodigt ett misstag, för att då trycka på för en kontring. Det gör det hela svårt för Tyresö att komma igenom till avslut.

I den 7:e minuten får Tyresö en frispark på kanten. Bra inlägg från Sara Frigren som hittar Sofie Thörnqvists panna och Tyresö tar ledningen med 1-0. Snyggt!

Det är otroligt nära kvittering direkt efter då Tyresö bjuder på en felpass rakt till Sätraspelare inne i straffområdet. Bra passning snett bakåt och avslut men högt över.

Tyresö rullar runt och försöker öppna upp Sätras kompakta försvar. Det skapas hörnor och det blir ofta bra lägen att komma runt på kanterna men skärpan i sista passet är inte 100% och chanserna rinner ut.

Lina Malmborg ökar på ledningen till 2-0 när hon petar bollen vid stolproten inne i straffområdet efter ett inlägg från högerkanten som jag tror kom från Sara Frigren. Bättre Tyresö nu som dominerar matchen totalt.

Ett par minuter efter målet ny chans för Tyresö och nytt inlägg från högerkanten. Sånär att Elin Engström kommer först med huvudet men målvakten kan rensa undan.

Inte ofta som gästerna kommer fram mot Tyresös mål men i den 32:a så blir det ändå farligt när de kommer på högerkanten och inspel mot bortre delen av straffområdet. Josefine Lindberg kan då i sista stund slå undan bollen till hörna. Hörnan rensas förtjäntfullt bort.

I den 36:e minuten ny frispark för Tyresö på högerkanten och nära att Sofie Thörnqvist kan nicka in sitt 2:a mål för dagen men målvakten tar den. Ny anfallsvåg av Tyresö ett par minuter senare och kanonskott från Sosso Anderssons där bollen tippas till hörna från höger, misslyckat.

Och som från ingenstans kan Sätra reducera när det bara är några minuter kvar av halvleken. Långskott som Moa Johansson tippar i ribban och ut till anstormande Sätra spelare som enkelt kan bredsida in 2-1. Kändes lite onödigt.

Direkt efter nära att Tyresö kan öka på ledningen när Sara Frigren chippar fram bollen till Elin Enström som i sin tur petar bollen förbi målvakten men kommer lite ur vinkeln. Hon passar istället mot bortre men då är målvakten där och kniper bollen.

Tyresö trycker på för ytterligare mål och Sosso Andersson trycker iväg ännu ett skott från högerkanten. Vissa bekymmer för målvakten som tillslut ändå kan knipa bollen.

Paus och 2-1 till Tyresö.

I andra halvlek bättre fart och bolltempo från hemmalaget. Och fint spel mellan Josefine Lindberg, Sara Frigren och Elin Engström som blir till inlägg men tyvärr ingen där. Sosso Andersson provar nytt skott i den 50:e minuten som täcks bort. 2 minuter senare spelar Michaela Larsson ut bollen på högerkanten. Sosso Andersson slår ett fint inlägg mot Sara Frigrens men målvakten tar bollen precis innan hon kan nicka in bollen.

Tyresö trycker på och får en hörna från vänster i den 53:e minuten. Sara Frigren slår en perfekt hörna som Ida Ahlbom kommer högst på och utökar ledningen till 3-1.

Tyresö vill ha mer och skapar lägen efter lägen. Avslut Alva Lodén som täcks. Hörna Tyresö i den 66:e minuten och återigen bra slagen av Sara Frigren. Den här gången är det Frida Thilén som trycker dit bollen med pannan och får bra träff men träffar då Sofie Thörnqvist som ”räddar” Sätra från ytterligare ett bakåtmål. Nära där.

Det är total dominans från hemmalaget som fortsätter att trycka på. Mickaela Larsson hittar återigen Sosso Andersson på högerkanten. Hon tar sig förbi sin bevakare och slår ett inlägg som först studsar runt lite sen till Sara Frigren som skjuter och träffar stolpen. Retur till Elin Engström som även hon skjuter rakt på Sätraspelare som tar med handen (tycker jag) men ingen domarsignal.

Strax efter nytt superläge när Josefine Lindberg hittar Elsa Bengtsson som i sin tur hittar Elin Engtström. Skott i ribban och ut till Elsa Bengtsson som nickar på målvakten och Elsa får ny chans men då är keepern där igen.

Minuten senare återigen nära att Frida Thilén kan nicka in bollen men den täcks bort och på returen kommer Meja Frimmel men skott utanför.

Inga fler mål och Tyresö vinner tämligen komfortabelt med 3-1 och är åter på vinnartåget. Extra kul se långtidsskadade Moa Nilson Barkenheim göra comeback på planen de sista 15 minutrarna av matchen.

Nu väntar en tuff bortamatch mot IK Tun på Enstaberga IP på lördag 10/9 kl 12.00.