Damer

Tungt mot IK Tun.
2022-09-12 07:03

Tuff match mot IK Tun väntade i lördags när Damlaget åkte till Nyköping. Bollen rullar långsamt på naturgräset och Tyresö har vissa problem med studsen på den lite ojämna planen ser det ut som.

IK Tun verkar vana och trycker på ordentligt inledningsvis och sätter press på Tyresös bollhållare. Det gör att de kommer till avslut flera gånger om i början av matchen. I den 15:e minuten kommer hemmalaget på högerkanten och spelar in bollen mot straffområdet. Tyresö kommer först mot bollen men inte bättre än att den går till Tun spelare som kan placera in bollen vid bortre stolpen 1-0. Tungt.

Mer tryck från hemmalaget några minuter senare när de kommer loss på vänsterkanten och kan spela bollen förbi Moa Johansson och bollen är på väg över mållinjen med då kommer Frida Thilén och kan se till att bollen inte går in utan blir till en hörna istället. Som i sin tur blir till ytterligare 3 hörnor men Tyresö står emot.

Efter ca 25 minuter börjar så Tyresö få lite kläm på boll och underlag och skapar lite spel och kommer till bra lägen. Avslut Sara Frigren utanför. I den 41:a minuten bra anfall från Tyresö. Meja Frimmel som idag ingått i startelvan spelar ut till Sara Frigren som i sin tur spelar upp till Elsa Bengtsson. Inspel mot straffområdet men målvakten är bra med och tar bollen.

Minuten senare hörna för Tyresö från höger. Det blir istället till farlig kontring för Tun men då är Moa Johansson där och rensar bort. I nästa läge felpass från Tyresö och avslut Tun men skott över ribban.

2 minuter senare ny kontring för hemmalaget och avslut som ser ut att vara ofarlig men bollen letar sig igenom och rullar oturligt över mållinjen. (eller turligt om man är Tun supporter) 2-0 och riktigt tungt. Speciellt eftersom nu Tyresö kommit in i matchen ordentligt. Första halvlek som går klart till hemmalaget är över och för att vända det här behöver Tyresö prestera betydligt bättre.

Och så blir det. Tyresö kommer in i andra halvlek med helt annan fart och trycker på från första stund. Ida Ahlbom fintar sig fram på vänsterkanten skottet täcks. I den 55 :e minuten avslut från Andrea Strandh - målvakten tar. Minuten senare inlägg från höger och nick från Lina Malmborg men rakt på målvakten.

I den 64:e minuten hörna för Tyresö. Målvakten blir rammad av egen spelare och domaren (som stundtals hade det kämpigt idag) blåser frispark för hemmalaget när Tyresö är på väg att avsluta. Märkligt.

Fortsatt Tyresö och inlägg från Sofie Thörnqvist mot 3 gulklädda i straffmrådet men bollen går förbi allihop. Reduceringen så äntliugen i 69:e minuten när Ida Ahlbomfintar sig återigen fram på vänsterkanten och spelar in bollen mot Lina Malmborg som i sin tur tåar in 2-1 vid bortre stolpen. Äntligen har Tyresö fått hål på IK Tuns kompakta försvar.

2 minuter senare ringer det igen när Sofie Thörnqvist slår en magnifik pass upp till Andrea Strandh som blir helt fri mot målvakten och lugnt trycker in 2-2 och det är kvitterat.

Tyresö har nu fått upp ångan ordentligt och trycker på. Det resulterar i en kontring för hemmalaget. Bollen studsar definitivt inte Tyresös väg i det läget och återigen tar Tun ledningen 3-2. Surt.

Fortsatt tryck av Tyresö. Andrea Strandh nedriven i straffområdet  - Domaren friar. I den 81:a minuten frispark för Tyresö. Sara Frigren bra tryck men över ribban.

Tiden går och trots långt avbrott för huvudskada tidigare i andra halvlek lägger inte domaren till mer än 3 minuter och IK Tun inkasserar 3 poäng. Sur förlust för de gulklädda som i mina ögon verkligen var värda minst 1 poäng. Serieledningen tillhör nu Boo FF och det är nu Tyresö är det laget som jagar uppåt.

På lördag är det hemmamatch mot Enskede kl:14.00.