Tyresö FF
Damer

Förlust mot Enskede...
2022-09-19 06:08

Match i lördags mot Enskede IK. Sist lagen möttes på Enskede IP fick Tyresö med sig 3 poäng trots att Enskede var det klart bättre laget i 89 minuter. Nu väntade ny jämn match men den här gången på Tyresövallen.

Bra spel omgående från hemmalaget som kommer till avslut genom Sara Frigren, skott över. I den 3:e minuten frispark för Tyresö 35 meter från mål lite till vänster. Sara Frigren lyfter in bollen i straffområdet och där krockar Enskede målvakten med egen spelare och blir liggande. Hon kommer dock upp efter en stund och kan fortsätta matchen.

Tyresö har fått igång sitt spel bra och gästerna verkar inrikta sig på att invänta ett felpass eller brytning för att då kontra blixtsnabbt. I den 13:e minuten kommer Moa Nilson Barkenheim bra på vänsterkanten och från förlängda mållinjen spelar snett inåt bakåt till Michaela Larsson som skjuter, precis utanför stolpen.

5 minuter senare nytt bra spel och klara skottlägen flera gånger om men som blir till ny passning utan avslut. Till sist trycker Ida Ahlbom iväg ett skott som målvakten tar. Minuten senare kontring Enskede på högerkanten. De tar sig in centralt och avlossar ett skott som träffar ryggen på Sofie Thörnqvist och blir perfekt båge över Jempa Bakai i målet. 0-1 och extremt oturligt och tungt.

Ett par minuter senare felpass långt nere på Tyresös planhalva och det blir avslut från Enskede inne i straffområdet men bra reflexmässig benparad av Jempa Bakai till hörna.

I 24:e minuten blir Sara Frigren kapad på vänsterkanten och hade nog haft ganska fritt framåt men obegripligt nog friar domaren helt. Tyresö har på intet sätt slagit av på offinsiven trots det oturliga baklängesmålet utan trycker på framåt. I den 27:e minuten kommer också kvitteringen. Frispark 40 meter från mål till vänster. Sara Frigren lyfter återigen in bollen som nickas ner till Sofie Thörnqvist som välförtjänt kan trycka in 1-1.

Mer Tyresö som dominerar stort nu. Otroligt nära Ytterligare mål när Lina Malmborg chippar in bollen mot mål efter lite tilltrasslad situation men bollen rensar bort på mållinjen.

Minuten senare slår Frida Thilén en fin lång boll upp till Ida Ahlbom som tar sig ner mot förlängda målinjen och spelar bollen snett bakåt mot anstormande gulklädda men bollen rullar förbi samtliga.

I den 40:e minuten ny frispark och nytt lyft in i straffområdet av Sara Frigren. Bollen nickas bort men till Andrea Strandh som skjuter, över. Nu har Enskede börjat sätta lite press på Tyresös bollhållare och böjar spendera mer tid på Tyresös planhalva. Bra fart på Enskede i slutminuten av första halvlek när snabbspringande spelare kommer på högerkanten. Frida Thilén får använda all sin snabbhet och rutin för att avvärja och gör det galant.

Pausvila.

Gästerna startar mycket bättre i andra halvlek och Tyresö har svårt att svara. Ny Tyresöfrispark i den 54:e minuten och bra nick från Frida Thilén men inga svårigheter för målvakten. I den 59:e minuten kommer Enskede på vänsterkanten. Inlägg mot bortre delen där de tämligen ohotat kan nicka in 1-2. Surt.

Alla fasta offensiva situationer som Tyresö får blir farliga för motståndarna och det gäller även i minut 62 där ånyo Tyresö får en frispark där Sara Frigren lyfter in i straffområdet. Nu är det Ida Ahlbom som nickar men inget mål.

Tyresö trycker på för kvittering. Sara Frigren spelar till Ida Ahlbom som som spelar upp till Ella Bergström som tagit en lång löpning och fixar en hörna från vänster. Hörnan blir till Skottlge för Michaela Larsson som först provar högern, bollen täcks till nytt skott fast med vänstern den här gången men bollen vill inte in.

Otroligt nära kvittering i 71:a minuten när Sara Frigren hittar Elin Engström som blir helt fri med målvakten. Ytterligare en räddning av henne till hörna. Ett par minuter senare hittar Elin Engström Sosso Andersson till höger. Bra avslut men jätteräddning av Enskede keepern.

Tiden går mot full tid och det krigas på men Enskede försvarar sig bra och har en bra sista utpost där bak. Sosso Andersson får ytterligare en chans i 92:a minuten men ny räddning av målvakten och Tyresö förlorar matchen med 1-2. Bara att bita ihop och komma igen.

Nästa match är i Motala på Söndag 25/9 då Tyresö möter Boren IK på Boren IP. Matchtid 14.00.