Tyresö FF
Damer

Seger i sista hemmamatchen mot Stureby!
2022-10-03 12:59

Sista hemmamatchen för säsongen och bra med folk på läktaren. Skulle Tyresö kunna ta ytterligare 3 poäng mot gästerna Stureby FF och utmana Smedby om 2.a platsen efter redan klara seriesegrande Boo FF?

Stureby startar matchen med tämligen hög press och biter sig kvar på Tyresös planhalva de första minutrarna. Därefter är det Tyresö som trycker på och skapar en höger hörna. Hörnan rensas bort och blir till en farlig kontring. Ella Bergström bryter och spelar in bollen igen och bollen går vidare till Josefine Lindberg som slår ett nytt inlägg in i straffområdet, bollen nickas undan.

Istället ny kontring av Stureby och sånär att det blir ett friläge men Moa Nilson Barkenheim håller undan bra och Karro Sundberg i målet kan komma ut och säkert ta hand om bollen.

I den 7:e minuten fint spel av Tyresö och bollen till Elin Engström som hittar Ida Ahlbom. Skottet misslyckat och skapar inga bekymmer för Sturebykeepern. Minuten senare fin djupledsboll av Sara Frigren som hittar Elsa Bengtsson på högerkanten. Elsa tar sig fram mot straffområdet och försöker plasera in bollen vid bortre stolpen men bollen tar i stopens utsida istället. Riktigt nära ledning där.

Nästa anfall och Elsa Bengtsson igen på högerkanten. Inlägg mot bortre där Ida Ahlbom finns som fixar hörna från vänster. På den blir det istället kontring för gästerna igen och ett bra skott som tar i ribbans undersida och ut. Riktigt nära 0-1 där istället.

I den 23:e minuten får Stureby ytterligare ett friläge men en kanonräddning av Karro Sundberg till hörna för Stureby. På hörnan nick utanför av gästerna.

3 minuter senare jätteläge att ta ledningen för Tyresö. Elsa Bengtsson spelar bollen till Josefine Lindberg som lyfter in bollen mot bortre stolpen där Ida Ahlbom får jätteläge men hon missar bollen. Ny våg  och bollen till Sara Frigren som trycker iväg ett bra skott men målvakten räddar.

Den alltid lika hårt jobbande Michaela Larsson krigar sig fram hårt uppvaktad mot straffområdet minuten senare. I sista sekund kan Sturebyspelaren rensa undan bollen. I den 36:e minuten superanfall från Tyresö. Moa Nilson Barkenheim spelar upp till Sara Frigren som hittar Ida Ahlbom på kanten. Ida Spelar snett inåt bakåt till Michaela Larsson som trycker iväg ett skott. Jätteräddning från Sturebymålvakten.

5 minuter senare nytt fint anfall av Tyresö. Bra samarbete mellan Ida Ahlbom, Michaela Larsson och Josefine Lindberg gör att bollen når Elin Engström som lobbar över en utrusande målvakt men bollen rensas undan till hörna. Hörnan är nära att träffa Frida Thiléns panna men istället blir det till avslut från Elsa Bengtsson. Inget mål.

Stort Tyresötryck nu före paus. Sara Frigren fintar sig fram i straffområdet med fantastisk bollteknik. Passar fram till Elin Engström som avslutar mot mål. Målvakten lämnar retur och bollen går till Ida Ahlbom som får felträff och bollen går utanför målramen.

Och innan domaren blåser för halvtidsvila har Tyresö skapat ytterligare flera bra lägen men avsluten går inte på mål och det står 0-0 efter 45 minuter.

Tyresö fortsätter att trycka på i andra halvlek och ett jätteläge kommer i 48:e minuten när Det slås en lång boll upp till Elsa Bengtsson på högerkanten. Inspel centralt till Ida Ahlbom som löpt sig fri. Avslutet över ribban...

Mer Tyresö och Moa Nilson Barkenheim hittar Sosso Andersson på vänsterkanten. Hon tar sig in i straffområdet vänder bort sin bevakare och skjuter...utanför.

I den 60:e minuten bra tryck från Tyresö. Michaela Larsson hittar Ida Ahlbom som skjuter. Bollen styrs undan till hörna. Hörnan nickas undan men till Michaela Larsson som skjuter. Bollen täcks bort ännu en gång och går till Sosso Andersson. Nytt skott men tyvärr åter utanför målramen.

Ska inte Tyresö lyckas få in bollen denna söndag?

Jodå, I den 63:e minuten blir Ida Ahlbom bryskt fälld men domaren friar då bollen går till Michaela Larsson som trycker i väg ett bra skott som träffar stolpen och rakt ut till Elsa Bengtsson som kontrollerat bredsidar in 1-0 för Tyresö och det är så välförtjänt.

5 minuter senare är det dags igen. Sofie Thörnqvist hittar Ida Ahlbom som tar med sig bollen fram några meter innan hon snyggt placerar in 2-0 förbi Sturebykeepern.

Kvarten kvar nu och Sturebyspelarna börjar se lite trötta ut? Elin Engström hittar Ida Ahlbom som spelar ut till Andrea Strandh som provar skott. Målvakten räddar till hörna från vänster. Sara slår en lång mot bortre där Sofie Thörnqvist möter upp med pannan men över ribban.

I 76:e minuten mönsteranfall från Tyresö. Bollen ut till Andrea Atrandh på högerkanten. Hon tar sig förbi sin bevakare och slår ett lågt hårt inlägg mot centrala straffområdet där Sosso möter upp och dundrar in 3-0 för Tyresö.

Elin Engström ökar på till 4-0 men då är det tyvärr avvinkat för offside. Tyresö trycker på sista 10 minutrarna för att utöka ledningen men det blir inga fler mål och Tyresö vinner matchen välförtjänt med 3-0.

Nu väntar Smedby borta i sista omgången på söndag 9/10 kl 14.30. Då avgörs det direkt vilket lag som kniper 2:a platsen. Spännande!