Tyresö FF
Damer

Sista seriematchen spelad.
2022-10-12 08:55

Sista matchen i serien och då borta mot Smedby. En förhoppning var kanske att den här matchen skulle spelats om seriesegern men den hade Boo FF redan lagt beslag på. GRATTIS BOO FF för en väl utförd säsong och lycka till i kvalet.

Som alltid mot Smedby är det tuffa matcher och det gäller att inte vika ner sig. Den här matchen var inget undantag.

Tyresö börjar matchen bra och har bra fart under fötterna. Snyggt uppspel redan i 1:a minuten när bollen går upp till Ida Ahlbom som spelar tillbaka till Moa Nilson Barkenheim som slår en fin boll ut på högerkanten som sånär friställer Elsa Bengtsson men bollen rinner för långt.

Några minuter senare lite nonchalant uppspel från Tyresö och snabbt ställer Smedby om och går till attack men då är Frida Thilén där som en räddande ängel och rensar undan (som så många gånger tidigare den här säsongen).

I 11:e minuten nytt slarv av Tyresö och avslut mot mål från hemmalaget. Den här gången bra räddning av Karro Sundberg i målet. Och Smedby tar över lite nu och hittar alltid spelbar person att passa till. Dessutom varvar de med lite långbollar över Tyresös backlinje men hittills har Tyresöförsvaret bra koll och reder rutinerat ut de attackerna.

I den 19:e minuten tar sig Ida Ahlbom in i straffområdet och passar snett bakåt till Michaela Larsson som tyvärr inte riktigt får träff på bollen. Istället går den till Ella Bergström som får bra skottläge men över ribban. Det är en jämn och tuff match och det är lägen åt båda håll. I den 40:e minuten på ett Smedby anfall hittar domaren en straff som är minst sagt billig. Men domaren dömer och inte mycket att göra åt. Säkert lagd straff och 1-0 till hemmalaget.

Tyresö tar genast upp kampen om reducering och har några bra lägen men inget mål innan halvtidsvilan.

Tyresö trycker på direkt i andra halvlek och skapar flera hörnor omgående. Riktigt nära kvittering men bollen vill inte in. Smedby har ett bra svårforcerat försvar och sätter ofta Tyresö i svåra lägen för att försvara sig. Ella Bergström får slita hårt på sin kant.

Andra halvlek är lik den första och det är hårt och tufft där ute. Jämn match mellan 2 riktigt bra lag.

I den 80:e minuten kommer kvitteringen när det från mina ögon ser ut som en solklar offside men återigen är det domaren som dömer. Andrea Strandh kommer fri lite till vänster i straffområdet där hon lugnt och säkert placerar in bollen i bortre delen av målet. Klart rättvist.

Tyresö ser starkast ut den sista 5 minutrarna och trycker på för att ta ledningen men tyvärr inga fler mål. Smedby har ett friläge i den 90:e minuten som Karro Sundberg får göra en jätteräddning på.

Bara att gratulera Smedby till 2:a platsen och ta nya tag mot nästa säsong för Tyresö FF. Förhoppningsvis stannar så många som möjligt kvar i föreningen och kan utmana om seriesegern även då.

Stort tack till alla spelare och ledare för all underhållning ni har bjudit på 2022. Det bådar gott inför 2023.